Boli infecțioase: 4 cazuri cu West Nile în județul Tulcea

Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase
Patru oameni din județul Tulcea au fost înregistrați ca bolnavi cu virusul West Nile. Anul trecut s-a semnalat un singur caz.

West Nile, Tulcea. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile, în timp ce, anul trecut, medicii din judeţ au semnalat doar un singur asemenea caz.

Directorul DSP Tulcea, Mihaela Nicolau, a declarat că cele patru cazuri confirmate de institutul naţional de referinţă au fost înregistrate la o femeie, de 46 de ani, din comuna Văcăreni, un bărbat de 59 de ani, din oraşul Sulina, flotant în comuna Crişan, la o femeie de 65 de ani, din comuna Frecăţei şi la un bărbat de 69 de ani din comuna Ceatalchioi. "Cele patru persoane au necesitat intervenţii medicale la spitale din Galaţi, Tulcea, Bucureşti şi Suceava", a precizat directoarea DSP, citată de Agerpres. 

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile, DSP Tulcea a promovat pe site-ul propriu măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, a solicitat autorităţilor să intervină pentru combaterea populaţiilor de ţânţari, iar medicii de familie au derulat la rândul lor campanii de informare. 

Anul trecut, în judeţul Tulcea, s-au înregistrat şapte suspiciuni de infecţii cu virusul West Nile, dintre care un singur caz a fost confirmat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel