Boli de inimă: Cinci semne de avertizare pe care nu trebuie să le ignorați

Atac de cord, boli cardiace
Unele simptome ale bolilor de inimă necesită îngrijire urgentă. Altele pot fi semne de avertizare timpurie. Iată 5 simptome pe care nu trebuie să le ignorați.

Există multe tipuri de boli de inimă, dar cea mai frecventă este boala coronariană, care reprezintă scăderea fluxului sanguin către inimă. Infarctul, bătăile inimii anormale (aritmii) și insuficiența cardiacă sunt alte afecțiuni frecvente ale inimii. Semnele de avertizare pentru aceste afecțiuni includ dureri în piept, palpitații, dificultăți de respirație, oboseală și edeme datorate retenției de lichide.

 


Dureri în piept

Durerea toracică este cel mai frecvent simptom al bolilor coronariene și al infarctului. Termenul medical pentru durerea toracică este angina pectorală. Angina apare atunci când nu există suficient sânge sau oxigen care să ajungă la mușchii inimii. Angina poate fi ușoară sau severă.  Poate apărea sub osul pieptului (stern) sau în braț, gât, maxilar sau partea superioară a spatelui. Angina poate fi declanșată de stres sau exerciții fizice, potrivit Mount Sinai. 


Palpitaţii


Aritmiile sunt ritmuri cardiace anormale. Aritmiile pot provoca palpitații. Cu toate acestea, majoritatea palpitațiilor nu sunt cauzate de o aritmie. Acestea pot fi un ritm ocazional ratat sau o scurtă modificare a ritmului cardiac, care durează câteva secunde. Palpitațiile pot fi resimțite în piept sau în gât., potrivit Mayo Clinic. 

 

Dispnee

Termenul medical pentru scurtarea respirației este dispneea. Multe cauze frecvente ale dispneei nu sunt legate de bolile de inimă, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și astmul. O boală cardiacă obișnuită care provoacă dispnee, este insuficiența cardiacă congestivă, potrivit Cleveland Clinic. 

 


Oboseală

Oboseala poate fi un simptom de avertizare al bolilor de inimă dacă simțiți oboseală tot timpul și este suficient de severă pentru a interfera cu activitățile dvs. de zi cu zi. Este posibil să aveți probleme la urcarea scărilor sau la mers. Acest tip de oboseală poate fi un avertisment pentru Insuficiența cardiacă congestivă, potrivit American Hearth Asociation. Deoarece inima nu pompează bine, aveți probleme în a transporta suficient sânge și oxigen în corp. Corpul va direcționa aportul de sânge către cele mai importante zone, cum ar fi creierul și inima. Acest lucru reduce alimentarea cu sânge a mușchilor, în special a mușchilor brațelor și picioarelor, lăsându-vă obosit. 

 


Edem


Un tip de umflare numit edem este un simptom de avertizare comun al Insuficienței cardiace congestive. Se întâmplă deoarece inima  nu pompează suficient de puternic pentru a întoarce tot sângele în inimă. Lichidul se scurge din sânge în zone care sunt cele mai îndepărtate de inimă, cum ar fi picioarele, gleznele și picioarele. Unul dintre primele semne de avertizare poate fi faptul că încălțămintea începe să vă strângă. Pe măsură ce edemul se înrăutățește, este posibil să aveți umflături la abdomen, mâini și gât, potrivit Mount Sinai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel