Boli de inimă, ce exerciții fizice oferă protecție

Exercițiile ușoar pot ameliora durerile artritei
Se știe de multă vreme că activitatea fizică este importantă pentru sănătatea inimii, însă până acum nici cercetările și nici recomandările medicilor nu au diferențiat în mod consecvent beneficiile diferitelor tipuri de activitate fizică. O nouă cercetare, prezentată de Colegiul American de Cardiologie, a confirmat că activitatea fizică este benefică, arătând în plus că exercițiile statice - cum ar fi cele de forță – sunt mai puternic asociate cu reducerea riscurilor bolilor cardiace decât activitățile dinamice cum ar fi ciclismul.

Oamenii de știință au analizat factorii de risc cardiovascular, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, excesul de greutate, diabetul zaharat și colesterolul ridicat, în funcție de activitățile fizice statice și / sau dinamice (antrenament de forță sau mersul pe jos) la 4.086 de adulți americani, în 2006. Sondajul național privind examenul de sănătate și nutriție a fost adaptat după vârstă, etnie, sex și fumat, iar subiecții au fost stratificați după vârstă: între 21 și 44 de ani sau peste 45 de ani.
În total, 36 la sută din tineri și 25 la sută din adulți s-au angajat în activitate fizică statică și 28 la sută din tineri și 21 la sută din adulți în activitate dinamică. Cercetătorii au descoperit că oricare tip de activitate a fost asociată cu ratele de 30-70% mai mici ale factorilor de risc cardiovascular, dar rezultatele cele mai bune s-au înregistrat la activitatea statică în cazul tinerilor.

"Atât exercițiile de forță, cât și activitatea aerobică păreau a fi sănătoase pentru inimă, chiar și în cantități mici, la nivelul populației. Clinicienii ar trebui să sfătuiască pacienții să-și exercite ambele tipuri de activități, fiindcă sunt benefice. Cu toate acestea, exercițiile statice sunt mai benefice decât cele dinamice, iar pacienții care au efectuat ambele tipuri de activitate fizică s-au descurcat mai bine decât pacienții care au făcut un singur tip de activitate", a declarat dr. Maia P. Smith, epidemiolog și asistent la Departamentul de Sănătate Publică și Medicină Preventivă, de la Universitatea George din St. George's, Grenada.

Atât activitatea statică, cât și cea dinamică sunt aproape la fel de populare în rândul persoanelor mai în vârstă, dar și a tinerilor. Potrivit Science Daily.com cercetarea oferă medicilor posibilitatea de a consilia pacienții care vor să facă mișcare, ce tip de activitate fizică li se potrivește cel mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel