Boala care nu se vindecă niciodată, dar pe care o poți păcăli

O dietă vegană ar putea ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să se simtă mai fericite și să piardă în greutate, spun cercetătorii.

Consumul unor alimente pe bază de plante sau un regim vegan reduce glicemia și depresia, potrivit unui studiu.

Mai mult de 4,5 milioane de persoane din Marea Britanie trăiesc cu diabet zaharat și 90% suferă de tip 2, care este legat de dieta proastă și lipsa de exerciții fizice.

Oamenii de știință au revizuit 11 studii pe mai mult de 400 de persoane care urmau o dietă vegană și au descoperit o îmbunătățire a calității vieții și risc zero de depresie, care se crede a fi de trei ori mai frecventă la diabetici.

Persoanele care au consumat o dieta pe bază de plante au pierdut o medie de 5,2 kg, comparativ cu doar 2,8 kg, pentru cei care nu au fost la regim.

Rezultatele, publicate în revista BMJ Open Diabetes Research and Care, sugerează că dieta pacienților a fost cea care a gestionat situația. Într-un studiu, 43% dintre persoanele care au consumat alimente au reușit să-și reducă medicamentele.

Autorul principal, Anastasios Toumpanakis, de la Universitatea din Londra, a declarat că dieta are beneficii "fizice și psihologice", adăugând: "Oamenii au raportat schimbări pozitive în simptomele diabetului".

Totodată, dr. Katarina Kos, expert în diabet zaharat de la Universitatea din Exeter, a declarat: "O dietă vegetariană tinde să aibă un conținut scăzut de calorii - o dietă non-vegană, cu conținut scăzut de calorii, ar putea funcționa la fel de bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel