Boala arterială periferică: băutura care reduce durerile
11 mai 2020 / 22:51
O cană de cacao fierbinte, cu o formulă specială, ar reduce durerile de picioare cauzate de boala arterială periferică, susține un studiu. 
Boabe de cacao  FOTO: pixabay

O cercetare de mică amploare, publicată în Circulation Research, demonstrează că adulții cu boală arterială periferică care beau o cacao caldă, special concepută, au mai puține dureri legate de PAD în timpul mersului decât cei care nu beau cacao.

La studiu au luat parte 44 de persoane cu această afecțiune, care au consumat, de trei ori pe zi, cacao, timp de șase luni. Băutorii de cacao au putut să parcurgă în medie aproape 140 de metri mai mult într-un test de mers cronometrat decât oamenii care beau aceeași cantitate din aceeași băutură care nu conținea cacao, arată Harvard Medical School. Conform sursei citate, la băutorii de cacao s-a observat că au unele funcții musculare îmbunătățite și o mai bună circulație sanguină. Deși băuturile au fost special concepute pentru experiment, oamenii de știință bănuiesc că un ingredient din cacao ajută celulele musculare să folosească oxigenul mai eficient.


Ştiri Recomandate

TEST COVID la intrarea în Franța. Măsurile din Germania
RITONAVIRUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri