BioNTech va cere aprobarea vaccinului anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-COVID, dezvoltat de compania BioNTech, va fi administrat la copiii între 5 și 11 ani după ce va fi aprobat. Solicitarea pentru aprobare va fi depusă în curând.

Directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, susține că în perioada următoare va fi solicitată aprobarea ca vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu Pfizer, să fie administrat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

"În următoarele săptămâni vom prezenta rezultatele studiului nostru pe copiii între 5 şi 11 ani autorităţilor din întreaga lume şi vom solicita aprobarea pentru acest vaccin pentru aceste grupe de vârstă, aici în Europa de asemenea", a afirmat directorul Tureci pentru presa germană.

Șeful Asociației germană de Pediatrie, Joerg Doetsch, a afirmat că pacienţii vulnerabili, inclusiv cei cu boli cronice şi cu sisteme imunitare slăbite, vor avea cel mai mult de profitat. "Există, desigur, grupuri de risc în categoria de vârstă 5-11 ani a căror sănătate şi participare la viaţa socială ar fi considerabil îmbunătăţită prin disponibilitatea unui vaccin", a spus Doetsch.

Medicii au plecat de la prezumpţia că sistemul imunitar este pe deplin dezvoltat până în jurul vârstei de 12 ani, însă acest lucru nu este valabil în cazul copiilor mici. Directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, a mai declarat că compania sa a început să pregătească producerea vaccinului pentru copii, care este acelaşi cu cel utilizat la adulţi, însă va fi administrat în doze mai mici, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel