Bill Gates rupe tăcerea. Aceste vaccinuri vor decide soarta pandemiei de coronavirus
05 feb 2021, 12:07

Bill Gates rupe tăcerea. Aceste vaccinuri vor decide soarta pandemiei de coronavirus, FOTO Facebook
Bill Gates spune că vaccinurile AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax se vor dovedi „foarte eficiente și sigure” împotriva COVID-19. 

Co-fondatorul Microsoft Corporation, Bill Gates, și-a exprimat optimismul cu privire la eficacitatea vaccinurilor COVID-19 realizate de diferiți producători într-un interviu acordat pentru CNN.

Miliardarul a declarat pentru Fareed Zakaria de la CNN că, în timp ce vaccinurile de la Pfizerși Moderna au demonstrat deja eficacitate împotriva COVID-19, se așteaptă la rezultate similare de la AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax.

„Sunt optimist că, până în februarie, toate vaccinurile se vor dovedi foarte eficiente și sigure”, a spus Gates.

Miliardarul tehnologic se așteaptă ca vaccinul să „înceapă să reducă numărul” de infectări în primăvară.

Deoarece AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax vor fi mai ieftine, mai ușor de fabricat și distribuit, Bill Gates este încrezător că aceste vaccinuri vor decide soarta pandemiei.  

S-a constatat că vaccinul AstraZeneca declanșează răspunsuri imune similare atât la pacienții tineri, cât și la cei vârstnici, conform rezultatelor unui studiu. 

Adulții mai în vârstă și persoanele cu afecțiuni preexistente prezintă cel mai mare risc de a dezvolta simptome grave ale COVID-19, potrivit coautorului studiului, dr. Maheshi Ramasamy.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?