Bilanț gripă: Al cincilea deces, un bărbat din Mureș

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene agraveaza infectiile cu Clostridium difficile
Numărul total al persoanelor decedate, în această perioadă, din cauza gripei a ajuns la cinci, potrivit ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Medicii atrag atenția că gripa este la fel de periculoasă atât pentru persoanele cu boli cronice, cât și pentru cele care nu au astfel de afecțiuni, indiferent de vârstă. Două dintre cele cinci victimele de până acum erau tineri fără afecțiuni cronice. 

Ultima persoană care a murit din cauza gripei - a cincea victimă de anul acesta - este un bărbat în vârstă de 70 ani, din județul Mureș, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal.

La fel de periciloasă pentru toți

Celelalte patru persoane decedate din cauza gripei proveneau din județele Mureș, Galați și Arad. Medicii atrag atenția că gripa este la fel de periculoasă atât pentru persoanele cu boli cronice cât și pentru cele care nu au astfel de afecțiuni. Dintre primele patru victime, două nu aveau afecțiuni medicale preexistente și erau tineri, în plină putere.

Primul deces a fost confirmat pe 3 ianuarie. Era vorba de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din jud. Galați, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal.

A doua victimă din acest an a gripei a fost un bărbat în vârstă de 47 ani, din jud. Mureș, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinat antigripal.

A treia victimă a fost o femeie în vârstă de 51 ani, din jud. Galați, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale antigripale necunoscute.

A patra victimă a fost un bărbat de 33 ani, din jud. Arad, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinat antigripal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel