Berea, elixirul minune pentru păr: Se desface o cutie cu câteva ore înainte de baie

Berea – FOTO: Pexels@Jill_Wellington
Berea nu este doar un aliment, ci și un tratament pentru păr. Berea conține vitamine și minerale care pot face părul să devină strălucitor.

Berea aplicată pe părul proaspăt spălat are efecte miraculoase asupra scalpului. De aceea, berea  datorită vitaminelor, mineralelor și nutrienților pe care le conține poate reda strălucirea și sănătatea părului. Astfel, părul devine rezistent și strălucitor. În plus, alcoolul din bere elimină bacteriile de la nivelul scalpului, astfel că berea elimină și mătreața.

Berea, alimentul minune cu vitamine și minerale

Pentru părul subțire, berea este elixirul magic. Vitaminele și mineralele conținute de bere au un efect miraculous. Acestea hrănesc scalpul și  îmbunătățesc circulația sanguină, ceea ce stimulează creșterea părului. Alcoolul conținut de bere are și un efect purifiant, eliminând rezidurile de produse de styling de pe firele de păr ce pot reduce semnificativ volumul.

Cum aplicăm berea pe păr

Berea se aplică pe părul proaspăt spălat. Se desface o cutie de bere cu câteva ore înainte pentru ca aceasta să își piardă acidul.

Apoi se aplică pe păr și se masează încet. Berea poate fi combinată și cu șamponul, iar după spălare se clătește cu apă din abundență.

Vezi și: CNCAV se desființează. Andrei Baciu EXPLICĂ: "Pandemia ar înceta!" Cine va prelua campania de vaccinare

Vitaminele din bere

Vitamina B pe care o conține berea hrănește firul de păr, foliculii, îndepărtează grăsimile și face părul mai mătăsos. Biotina din berea neagră ajută părul. Este indicat ca berea să fie deschisă cu o zi înainte de folosire pentru a elimina din acid.

Previne despicarea vârfurilor

Tratamentele de stylling la care este supus părul îi afectează elasticitatea, iar în timp, vârfurile se despică. Datorită efectului hidratant, berea protejează părul uscat și previne astfel despicarea și ruperea vârfurilor. De aceea, este recomandat să insistăm asupra lungimii și asupra vârfurilor degradate.

Vezi și: Cancer de sân la BĂRBAȚI. Două CAUZE principale: E mult mai agresiv ca la femei și greu de controlat

Berea conferă luminozitate părului

Berea este cunoscută pentru capacitatea sa de a deschide culoarea părului. Bineînțeles, efectul nu va fi cel al unui decolorant, dar dacă ai părul blond sau șaten deschis, berea te ajută să oferi mai multă luminozitate culorii părului.  

Mască cu bere și miere

Berea poate fi inclusă în tratamentele naturale pentru îngrijirea părului. Una din măștile cele mai folosite este masca cu bere și miere.

E nevoie de o banană,  jumătate de cană cu bere, o lingură de miere și un gălbenuș de ou. Se amestecă toate în blender, apoi se aplică pe păr, după care se clătește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel