Beneficiile expunerii la soare. Cum ne protejează oasele și ne ferește de anumite boli

Un pic de soare poate aduce beneficii imense pentru sănătate. Una dintre cele mai cunoscutre efecte favorabile, în urma expunerii la soare, este favorizarea producției de vitamina D în organism.  

Vitamina D este un nutrient solubil în grăsimi, ceea ce înseamnă că necesită prezența unor grăsimi pentru a fi absorbită în tractul intestinal. Vitamina D întărește oasele, ajută la prevenirea osteoporozei, combate bolile de inimă și oferă protecție împotriva cancerelor de sân, colon și prostată, potrivit U.S. News and World Report

Deficiența de vitamina D poate duce la dureri osoase și boli la copii, inclusiv rahitism și astm. Conform  Vitamin D Council, aceasta se formează în organism atunci când lumina soarelui atinge pielea expusă și creează o reacție chimică împreună cu grăsimile depozitate în ficat.


Protecție solară

Deși soarele oferă beneficii pentru a ajuta la sinteza Vitamina D și ajută la combaterea depresiei și a tulburărilor afective sezoniere, aceasta prezintă, de asemenea, riscuri precum arsuri solare și cancere ale pielii. În acest sens, experții recomandă folosirea unei pritecții solare în timpul expunerii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel