Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Beneficiile activității fizice pentru persoanele în vârstă
05 feb, 09:45
Persoanele în vârstă active fizic beneficiază de riscuri reduse de moarte precoce, cancer de sân și prostată, fracturi, căderi recurente, limitări funcționale, declin cognitiv, demență, boala Alzheimer și depresie.  
Mișcare fizică

Rezultatele provin dintr-o revizuire a tuturor recenziilor publicate ale studiilor care au evaluat relația dintre activitatea fizică și sănătatea la adulții cu vârsta de 60 de ani sau mai mult.

Recenzia, care este publicată în Jurnalul Scandinav de Medicină și Știință în Sport, a descoperit, de asemenea, că adulții în vârstă activi fizic prezintă traiectorii de îmbătrânire mai sănătoase, o calitate mai bună a vieții și o funcționare cognitivă îmbunătățită, notează Eurekalert.

"Această cercetare evidențiază beneficiile activității fizice pentru sănătatea noastră fizică și psihică la vârste înaintate. De ceva timp, știm despre beneficiile activității fizice pentru sănătatea noastră fizică; totuși, ceea ce este important în această cercetare este faptul că evidențiază convingător dovezi emergente ale efectelor pozitive ale activității fizice asupra sănătății noastre mintale - incluzând depresia, cogniția și demența și boala Alzheimer ", a declarat autorul principal Conor Cunningham, doctor, al Institutului de Sănătate Publică din Irlanda.

 

 

Studiul aici.

 

Ştiri Recomandate

Medici rezidenți străini, din Italia și Franța, la spitalul Județean din Arad
Prof.dr. Irinel Popescu, realizatorul Academiei de Sănătate, face parte din Consiliul Științific al Agenției Naționale de Transplant
EXCLUSIV
PRIMER: Nu faceți stocuri de Paracetamol sau alte medicamente, putem fabrica suficiente
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
EXCLUSIV
EXCLUSIV
Coronavirusul și conjunctivita virală. Prof Dr Monica Pop explică fenomenul
Coronavirus: BILANȚ România: 2.738 de cazuri de persoane infectate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?