Bebeluș mort în urma unei malformații cardiace: opt medici nu au reușit să o identifice

Bebeluș, spital
Un bebeluș care s-a născut cu o malformație la inimă a murit, în timp ce niciunul dintre cei opt medici care l-au consultat nu și-a dat seama ce are.

Un bebeluș de doar șase luni a murit, la Iași, având o malformație la inimă care a rămas neidentificată de medici, deși a fost consultat de opt medici. „L-au tratat de indigestie, în timp ce bebelușul avea probleme la inimă”, scrie Antena 3.
Povestea bebelușului a pornit în momentul în care acesta a avut niște simptome apropiate cu cele ale unei indigestii. Acesta a ajuns în primă fază la un medic generalist, care a pus diagnosticul bebelușului de alergie alimentară. Cu acest diagnostic a fost inițial internat șapte zile într-un spital, acolo unde a primit tratament medicamentos pentru indigestie. 
Părinții au ajuns acasă și au descoperit că starea micuțului nu se ameliora, ba mai mult, se înrăutățea de la o zi la alta așa că au mers în continuare la alți medici pentru investigații alergologice și au contactat nu mai puțin de alți șapte medici pentru a face toate testele în această direcție.
Micuțul a ajuns apoi la spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, acolo unde i s-au făcut mai multe analize, iar atunci au apărut primele suspiciuni de malformație cardiacă și a unei insuficiențe pulmonare. După trei luni, micuțul s-a stins din viață, iar autopsia a demonstrat malformația la inimă.
Părinții nu au spus încă dacă vor face o plângere de malpraxis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel