Bebeluș de cinci luni, mort de tuberculoză după ce a ajuns prea târziu la spital din cauza pandemiei. Este al doilea caz de anul acesta

Bebeluș, spital
Un bebeluș în vârstă de cinci luni a murit, joi, de tuberculoză la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Este al doilea caz de deces la un copil infectat cu bacilul Koch în ultima perioadă, în acest spital. 

 „Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în Institutul „Marius Nasta” și este al doilea caz pe care-l avem anul acesta. Este al doilea copil bolnav de tuberculoză, care moare în Institutul „Marius Nasta” și nu suntem singurul spital care are copii internați cu tuberculoză. Este o realitate tristă și dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate - de frica infecției COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an - ajunge să-și îmbolnăvească propriul copil și să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul institutului, joi seară, la Digi 24.

Aceasta a menționat că bebelușul ar fi putut fi salvat „cu siguranță, dacă ar fi ajuns mai repede la medic„ și că oamenii nu merg la medic de teamă că se infectează în cabinetul medical sau au „frica de stigmă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel