Bebeluș de 6 zile, în stare gravă, operat cu succes la Târgu-Mureș

Horațiu Suciu la Târgu-Mureș  FOTO: Facebook Horațiu Suciu
Medicul Horațiu Suciu de la Târgu-Mureș anunță că o nouă viață, a unui bebeluș de doar 6 zile, a fost salvată în urma unei operații.

Medicul Horațiu Suciu scrie pe o rețea socială despre cum au fost salvați doi nou-născuți cu probleme cardiace și cum o singură echipă și un singur spital din țară nu au cum să facă față tuturor cazurilor din România de bebeluși cu afecțiuni.

”O nouă viață salvată la Tg Mureș. Un nou născut de 6 zile în stare gravă, cu diagnostic transpoziție de vase mari, operat vineri după-amiaza de echipa noastră neobosită. În timpul operației a aterizat elicopterul Smurd cu un nou născut de o zi din Sibiu cu același diagnostic: într-o stare gravă, la care se va efectua de urgență atrioseptostomie Rashkind ca pregătire pentru intervenția de switch arterial. Din păcate, Tg Mureș a rămas singura speranța a acestor nou născuți care au dreptul la viață, dar o singură echipă, indiferent cât de bine pregătită, și un singur spital, indiferent cât este de performant, nu pot face față acestei situații de a rezolva toate cazurile din România! Ne bucurăm pentru fiecare viață salvată!”, scrie medicul Horațiu Suciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel