Băuturi care te vor ajuta să dormi mai bine

Ceai       Photo by Mumtahina Tanni from Pexels
Multe persoane se plâng de insomnii și lipsă de odihnă. Fără un somn bun, eficiența noastră pe timpul zilei scade. Iată câteva băuturi care ne pot ajuta să avem un somn odihnitor.

Un somn bun poate fi benefic atât pentru sănătatea ta fizică, cât și pentru cea mentală. Nu numai că te ajută să te trezești plin de energie și revitalizat, dar îți îmbunătățește și starea de spirit pentru restul zilei.

Iată o listă de băuturi care vă vor ajuta să dormi mai bine.

Ceai de mușețel - Ceaiurile din plante sunt binecunoscute pentru proprietățile lor naturale care ajută la relaxare după o zi lungă. Componentele bogate in antioxidanti ale florilor de mușețel au un efect calmant care induce somnul si amelioreaza simptomele de anxietate și depresie. Pe lângă proprietățile sale medicinale, ceaiul ajută și la prevenirea bolilor de inimă și scade riscul de cancer.

Pentru a face mai multe variante ale acestei băuturi liniștitoare, nu ezitați să adăugați miere crudă, ghimbir și frunze de mentă.

Lapte cu turmeric și șofran - Laptele este unul dintre cele mai vechi și mai populare somnifere naturale. Conține triptofan, un aminoacid care, atunci când este consumat, este transformat în hormonul melatonină, care ajută la reglarea stării naturale de somn. Melatonina promovează somnul prin combaterea tulburărilor de somn, provocate de stres și insomnie.

Turmericul este folosit în principal în bucătăria indiană și este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Șofranul, pe de altă parte, este bogat în antioxidanți și magneziu, despre care se știe că ajută oamenii să doarmă. Când este amestecat în lapte, poate ajuta la tratarea insomniei și a depresiei. Laptele cald, combinat cu turmeric și șofran, face o băutură perfectă pentru noapte. Dacă aveți intoleranță la lactoză, optați pentru lapte pe bază de plante, cum ar fi caju, ovăz sau migdale.

Ceaiul Ashwagandha- Una dintre cele mai de încredere plante ayurvedice, ashwagandha, este cunoscută și pentru proprietățile sale de ameliorare a stresului, deoarece ajută la scăderea nivelului de cortizol, cunoscut și sub numele de hormonul stresului. Insomnia poate fi atenuată cu o ceașcă de ceai ashwagandha. Frunzele plantei, în special, conțin compusul trietilen glicol, care promovează inducerea somnului.

Într-un vas, aduceți apă la fiert, apoi adăugați rădăcinile de ashwagandha și încălziți timp de 2 – 3 minute. Opriți focul și lăsați esența de rădăcină să se amestece complet. Strecurați amestecul printr-o sită, adăugați suc de lămâie și mierea și serviți ceaiul de ashwagandha fierbinte după cină.

Ca să dormi mai bine:

Citiți o carte sau ascultați muzică în surdină, un gen care v-ar putea calma.

Mențineți un mediu întunecat și liniștit și în dormitor.

Evitați să vă uitați la televizor sau să vă folosiți computerul, telefonul mobil sau tableta în dormitor.

Relaxați-vă înainte de a merge la culcare.

Citește ai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel