Băutura care te scapă de dureri de cap, e bună pe caniculă și ține loc de APĂ. Laura Ene: Adaugă frunze de mentă sau busuioc

Bautura - Foto: Freepick @racool_studio
Care e băutura bună pentru zilele caniculare, care te scapă de dureri de cap. Este la îndemâna oricui și este plăcută la gust.

Canicula are un impact puternic asupra sănătății noastre, iar hidratarea este un element cheie. Migrenele și scăderea capacității de concentrarea pot fi cauzate de deshidratare. 

Ei bine, medicul Laura Ene, specialist în diabet și boli metabolice, a explicat care este băutura gustoasă pe care o putem prepara în zilele caniculare. 

"Dacă bei cu jumătate de litru de apă mai puțin decât necesarul, capacitatea de concentrare scade cu 20%", spune medicul. 

Mulți oameni spun că nu pot bea apă suficientă, chiar dacă e cald afară, tocmai de aceea medicii vin cu câteva ponturi care să ne ajute să ne hidratăm mai bine pe caniculă.

Andiva, planta minune care previne cancerul de sân, colon și prostată și topește grăsimile. Când și cum trebuie consumată

Băutura bună pentru zilele caniculare, care te scapă de dureri de cap

 

Deci, dacă apa simplă nu vă place sau nu o puteți bea atât de des puteți încerca apă cu diverse arome de fructe preparată în casă. Medicul Laura Ene recomandă apă cu mentă sau ceaiul fără zahăr. 

"Dacă se întâmplă să bei cu doar jumătate de litru mai puțină apă decât necesarul zilnic, capacitatea ta de concentrare va scădea cu 20%. 

Multe dintre migrenele care te apasă pot fi cauzate de deshidratare.

Dar ce bem pentru o bună hidratare?

1. Apă - cel puțin 25 de mililitri de apă pentru fiecare kilogram din corp 

2. Apă infuzată cu felii de fructe și frunze de mentă sau busuioc

3. Ceai neîndulcit

4. Smoothie-uri (nu fresh-uri!) obținute prin mixarea în blender a amestecurilor de fructe și de legume, la care se adaugă apă.

Și... ce mâncăm?

1. Legume și verdețuri proaspete (castravete, salată verde, țelină, roșii, ardei. conopidă, spanac, broccoli)

2. Supe de legume, supe slabe de pui sau ciorbe de pește, fără adaos de ulei, acrite cu borș sau zeamă de varză.

Folosește toate armele pe care le ai la dispoziție pentru a trece cu bine peste această perioadă călduroasă și pentru a-ți păstra prospețimea. 

Ritualul de hidratare te va ajuta să îți menții energia la cote înalte și să te bucuri de o stare generală bună de sănătate", a mai spus medicul nutriționist Laura Ene, potrivit Antena 3.

Băuturile pe bază de Cola, "soluția simplă pentru rehidratare". Cum e posibil, Negreanu explică: Seamănă cu soluția OMS

 

În cazul unor probleme digestive contactate în vacanță, pe lângă medicamente, poate este nevoie și despre o perfuzie. În general, foarte multe persoane se tem de perfuzie, însă fără motiv, pentru că rolul său este foarte important pentru organism, pentru că îl rehidratează. 

"Să nu ne speriem. O perfuzie a învins holera în India. Au descoperit britanicii că tratamentul era, de fapt, rehidratarea", a spus Val Vâlcu.

"Este o soluție ușoară și simplă de rehidratare. Sunt băuturile pe bază de Cola, băuturile carbozagoase, dar nu cele fără zahăr, ci cele clasice. Din care, dacă scoți acidul, cantitate de sare și de zahăr seamănă cu soluția de rehidratare OMS.

Dar există soluții de rehidratare pe care le prepari. Cât timp există toleranță digestivă și poți să te hidratezi, e mai important să te hidratezi și poți folosi astfel de soluții", a declarat Lucian Negreanu, medic primar Gastroenterolog, în exclusivitate pentru DC Medical.

Întrebat dacă ceaiul de mentă este bun în problemele digestive precum diareea călătorului și nu numai, medicul Lucian Negreanu a spus că: "Ceaiul de mentă este foarte util, mai degrabă fără zahăr. Important e să te hidratezi".

Cârceii, cauze și tratament. Ce să faci dacă te-a luat un CÂRCEL și cum scapi rapid de el. Ce BOLI ascunde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel