Băutura care scade colesterolul și ajută la distrugerea celulelor canceroase

Ceai verde Matcha       Photo by Charlotte May from Pexels
Ceaiul verde Matcha are proprietăți benefice în reducerea celulelor canceroase, indică un nou studiu.

Longevitatea este determinată de o serie de factori, dar eliminarea bolii oferă cea mai logică abordare pentru prelungirea duratei de viață. Din fericire, multe dintre ingredientele găsite în natură au calități protectoare cunoscute pentru a preveni bolile.

Amenințarea tot mai mare a cancerului a intensificat presiunea asupra serviciilor de sănătate pentru a-și reveni, după ce perturbările produse de pandemia Covid, care au produs haos în toate sistemele de sănătate. Din fericire, anumite alimente pot apăra împotriva mai multor boli. De exemplu, unii antioxidanți găsiți în ceaiul verde au demonstrat efecte protectoare împotriva cancerului.

O varietate de ceai verde, cunoscută sub numele de Matcha, poate oferi rezultate mai semnificative. Ceaiul Matcha este un tip de ceai verde sub formă de pudră, foarte bogat în antioxidanți, care are multe beneficii atât pentru corp, cât și pentru creier.

În cercetările efectuate de Centrul de Cercetare Biomedicală de la Universitatea din Salford, cercetătorii au descoperit că ceaiul matcha a redus semnificativ ratele de proliferare a celulelor canceroase.

Profesorul de Medicină Translațională, Doctorul Michael Lisanti, a explicat: „Ceaiul verde Matcha este un produs natural folosit ca supliment alimentar cu un mare potențial pentru o gamă largă de tratamente. Folosind fenotiparea metabolică, am descoperit că ceaiul suprimă metabolismul mitocondrial oxidativ - cu alte cuvinte, împiedică celulele să se „realimenteze” și, prin urmare, devin interactive și mor”, spune el

Efectele asupra celulelor canceroase de sân umane au fost foarte izbitoare; ingredientele active din Matcha au avut un efect chirurgical în eliminarea anumitor căi de semnalizare.

 „Rezultatele noastre sunt în concordanță cu ideea că Matcha poate avea un potențial terapeutic semnificativ, mediand reprogramarea metabolică a celulelor canceroase.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel