Băutura care îți curăță rinichii: o faci în 5 minute. REȚETA și beneficiile colaterale pentru sănătate

Smoothie
Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a face un smoothie care îți curăță rinichi. Fiecare are beneficii dovedite științific pentru sănătate. Iată care sunt acestea

Alimentele pe care le mâncăm pot duce la apariția pietrelor la rinichi - calculii renali. Pentru a evita o astfel de problemă, există un o băutură pe care o poți prepara simplu, acasă, care se bea timp de 10 zile și care îți curăță rinichii.

Smoothie-ul poate fi o opțiune fantastică pentru micul dejun sau ca o gustare între mese, dar nu mai târziu de ora 19.00.  Curăță rinichii și este adjuvant în infecțiile urinare. Pentru a-l face ai nevoie de: castraveți, tulpini de țelină și muguri de pin. 

REȚETA

Ingrediente per pahar

- O lingură rasă de muguri de pin
- Un castravete de 15-20 de cm lungime.
- 4 tulpini de țelină de 15-20 de cm lungime. 
- o jumătate de pahar de apă.

Cum se face: 

Se curăță castravetele de coajă și se taie cuburi, se curăță tulpinile de țelină și se taie cuburi. Împreună cu mugurii de pin se pun în blender, peste ele se toarnă apa, și se toacă mărunt până se fac cremă. De asemenea, se poate pune miere dacă îl vreți dulce sau un vârf de sare dacă intenționați să-l serviți în loc de masa de seară. 

ATENȚIE: Se consumă proaspăt, timp de 10 zile, nu mai mult, întrucât are un efect diuretic. 

Ce beneficii pentru sănătate aduc ingredientele: 

Țelina: 

Indiferent dacă o mâncați crudă, o puneți în supă sau ciorbă sau adăugați câteva tulpini în salată au un smoothie, țelina este plină de vitamine și minerale care ajută la reducerea inflamației, promovează sănătatea articulațiilor și chiar ajută la protejarea împotriva cancerului. Aduce numeroase beneficii pentru sănătate, dovedite științific, printre care se numără: 

- Antiinflamator natural. Țelina este un antiinflamator natural, întrucât conține luteolină. Acesta este un fitochimic care s-a demonstrat că reduce inflamația în multe părți ale corpului, inclusiv în creier (link direct studiu). De asemenea, Țelina conține vitamina C, beta-caroten și flavonoide, dar există cel puțin 12 tipuri suplimentare de nutrienți antioxidanți care se găsesc într-o singură tulpină.

- Reduce colesterolul. Țelina conține ftalide care declanșează producerea de acizi biliari, cei care duc la reducea colesterolului LDL din sânge. Consumul a aproximativ două tulpini de țelină pe zi vă poate ajuta să reduceți cantitatea de colesterol rău din corp (link direct studiu).

- Ajută în tratamentul infecțiilor vezicii urinare. Țelina este, de asemenea, un diuretic natural. Ajută la eliminarea calculilor biliari și a bacteriilor din organism, fiind un adjuvant în tratamentul infecțiilor vezicii urinare și pentru promovarea unui sistem digestiv sănătos.

- Este bună pentru sănătatea articulațiilor. Proprietățile antiinflamatorii ale țelinei sunt importante în afecțiuni inflamatorii, inclusiv gută și artrită. Un pahar de suc de țelină pe zi ajută la reducerea umflăturii și a durerii asociate cu aceste afecțiuni.

- Protecție împotriva cancerului. Există mulți compuși în țelină care s-au dovedit valoroși în lupta împotriva cancerului. Ftalidele și poliacetilenele detoxifică celulele canceroase din organism pentru a ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul ovarian (link direct sursa informațiilor).

Citește și: Țelina, 10 efecte benefice DOVEDITE științific. De ce boli te protejează

Castraveții:

Castravetele conține un complex unic de apă, vitamine, minerale și antioxidanți -  compuși care protejează celulele și diminuează inflamația legată de artrită și alte afecțiuni pe termen lung. Are numeroase beneficii dovedite pentru sănătate: 

- Hidratare. Adultul mediu consumă aproximativ 2 litri de apă în fiecare zi. Aproximativ un sfert din aceasta provine de obicei din alimente. Castravetele este o sursă excelentă de apă întrucât din asta e făcut în proporție de circa 95% (link direct sursa informației). Mai mult, un studiu realizat, în 2009, de cercetători de la Facultatea de Medicină, de la Universitatea din Aberdeen, a constatat că, după terminarea unui antrenament intens, castravetele poate hidrata corpul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă. Ori, fără apă, celulele organismului nu pot funcționa corect. Dacă sunteți deshidratați puteți avea amețeli și vă puteți îmbolnăvi. În cazuri grave, poate fi necesar să mergeți la spital pentru tratament.

- Antioxidant puternic. Aceste substanțe puternice ajută celulele să se protejeze de daunele datorate substanțelor nocive care se formează în organism numite „radicali liberi”. Castraveții au un set unic de antioxidanți, inclusiv flavonoizi, lignani și triterpene. Acestea protejează nu numai celulele, ci și diminuează inflamația legată de artrită și alte afecțiuni pe termen lung (link direct studiu).

Citește și: Castravetele, efectele benefice DOVEDITE ȘTIINȚIFIC. De ce să-i mănânci la fiecare masă

Mugurii de pin: 

Mugurii de pin sunt bogați în vitamina C, taninuri (au efect antiinflamator, anti-sângerare și dezinfectanți), acizi rășinoși, compuși fenolici (antioxidanți), săruri minerale, zaharuri și mai multe ingrediente biologic active, dar compusul care îi distinge între alte plante medicinale este un ulei esențial, care conține în compoziția sa, printre altele, pinen.

Mugurii de pin îi datorează o aromă și o aromă intensă, distinctă. În medicina naturistă, mugurii de pin sunt utilizați în principal în: inflamația tractului respirator superior, acționând ca expectorant, astfel încât scapi rapid și eficient de tuse persistentă; antipiretic (combate febra) și diaforetic (provoacă transpirația); antibacterian; antidiareic; antispastic; dezinfectant și diuretic. 

Citește și: Mugurii de pin: 7 beneficii DOVEDITE ȘTIINȚIFIC! Colesterol, tensiune, cancer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel