Bărbatul din Gorj cu coronavirus. Arafat: Nu prezintă febră, tuse; un echipaj de la ISU Dolj îl aduce în București

Raed Arafat
Bărbatul din Gorj care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat cu COVID-19, va fi adus în această noapte în București.

Bărbat, coronavirus. Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, într-o conferință de presă, că un bărbat din Gorj care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani a este primul caz de coronavirus din România.

"În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini. Avem primul caz confirmat de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat după ce va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție pozitivă. Repet, starea bărbatului este bună. Nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil", a afirmat ministrul Sănătății.

Bărbatul, adaugă ministrul, va fi "spitalizat în unitatea cea mai sigură din România".

Raed Arafat, șeful DSU, a spus că bărbatul va fi preluat de la domicliu și adus cu un echipaj SMURD la București.

"Este primul caz confirmat, pacientul este într-o stare bună în acest moment și nu este simptomatic, conform informațiilor pe care le avem. Nu prezintă febră, nu prezintă tuse, nu prezintă alte simptome. Acestea sunt informațiile pe care le avem. Totuși, faptul că este un test pozitiv înseamnă că el va trebui să fie transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială pregătită cu izoletă și echipaj din cadrul SMURD, a plecat deja de la Craiova. Sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei în condiții de siguranță până la Spitalul Matei Balș", a zis șeful DSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel