Bărbatul din Bacău suspect de coronavirus, transferat la Institutul Matei Balș din București

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș
EXCLUSIV
Suspiciune de coronavirus la Bacău. Un student de 24 de ani, revenit în țară în urmă cu 8 zile, după o perioadă de patru luni petrecută în China, s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean Bacău, acuzând simptome de gripă. Bărbatul a fost trimis la București, la Institutul Matei Balș.

Tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde e student, cu simptome de răceală și, deoarece acestea s-au agravat, luni s-a dus la Urgențe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, studentul a revenit în țară în urmă cu 8 zile, dupa patru luni petrecute în China, într-o localitate aflată la 1000 de km de Wuhan, orașul în care a izbucnit focarul coronavirusului.

"Acesta a acuzat o stare de rău încă de la revenirea în țară, a fost tratat iar simptomele au dispărut. Ulterior, acesta au reapărut așa că s-a prezentat la camera de gardă", a declarat pentru DC Medical Mirela Romănet, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău.

Sursa citată a afirmat că pacientul este izolat a fost transferat la Institutul Matei Balș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel