Bărbații cu barbă, risc mai mare de îmbolnăviri de COVID. Explicația experților

Oamenii pot transmite pisicilor lor coronavirusul care declanșează COVID-19. Foto: Pixabay
Bărbații care poartă barbă ar avea un risc mai mare de îmbolnăvire de COVID, susține un studiu din Peru.

Bărbaţii cu barbă au un risc mai mare de a contracta COVID-19, având în vedere că părul facial poate împiedica ajustarea perfectă a măştii sanitare, se arată într-un studiu despre aerosoli şi filtrarea microparticulelor suspendate în aer, realizat de Institutul Naţional de Sănătate (INS) din Peru.

Manuel Chávez Ruiz, cercetător la INS, susţine că barba se interpune între faţă şi mască şi reduce astfel eficienţa acesteia pentru a combate proliferarea virusului. INS notează într-un comunicat că, în funcţie de lungimea şi grosimea bărbii, se creează un spaţiu între faţă şi protecţia măştii, sporind astfel posibilitatea ca virusul să pătrundă prin aceste orificii şi duc la îmbolnăvirea de COVID-19, relatează Agerpres.

Chávez Ruiz a explicat că bărbaţii au între 20 şi 80 de fire de barbă pe centimetrul pătrat, iar spaţiul liber dintre acestea este de o mie de ori mai mare decât dimensiunea unei particule de aerosol ce ar putea conţine virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID, potrivit Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel