Bărbat dintr-un centru de carantină, găsit semiconștient: a murit la spital

Lumânare aprinsă
Un bărbat aflat într-un centru de carantină din județul Gorj a murit la spital, după ce a fost găsit  semiconștient. Bărbatul era supraponderal, dar nu a semnalat probleme de sănătate. El nu a fost testat pentru coronavirus.   

Un bărbat de 41 de ani aflat într-un centru de carantină din Gorj a fost găsit semiconştient, a fost preluat de o ambulanţă, dus la spital, dar medicii nu au mai putut să îl salveze, informează, vineri, ISU Gorj, citat de agerpres.ro. Conform sursei citate, bărbatul era supraponderal şi nu semnalase probleme de sănătate. Acesta era în carantină, după ce s-a întors din Anglia.
„Astăzi, în jurul orei 12,40, dispeceratul integrat ISU Gorj-SAJ Gorj a fost alertat de către un angajat al DSP Gorj, responsabil de un centru de carantină din staţiunea montană Rânca, ce semnala faptul că, în momentul în care le servea masa de prânz persoanelor aflate în centrul de carantină, într-una dintre camere a găsit un bărbat în stare de semiconştienţă”, precizează ISU Gorj.
Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă de la Substaţia Novaci, în sprijinul căreia a fost direcţionată o ambulanţă tip C cu medic din cadrul Substaţiei Târgu-Jiu.
„Acesta a fost predat la Secţia cardiologie a spitalului din Târgu-Jiu, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva”, menţionează ISU Gorj.
Cei responsabili de la centrul de carantină susţin că nu au observat ca bărbatul să aibă vreo problemă de sănătate.
„La servirea micului dejun, persoana responsabilă de centrul de carantină în care era cazat bărbatul nu a identificat nicio schimbare în comportamentul acestuia care să indice faptul că ar avea probleme de sănătate. Bărbatul a fost plasat în carantină, singur în cameră, pe data de 06.04.2020, după ce s-a întors pe teritoriul judeţului Gorj din Anglia, cu un autovehicul în care a călătorit singur şi nu a semnalat probleme de sănătate”, anunţă ISU Gorj.
El nu a fost testat pentru coronavirus pentru că era asimptomatic. „Pentru că nu a prezentat simptomatologie specific infecţiei cu COVID-19, conform procedurilor în vigoare, bărbatul nu a fost testat în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Înainte de a fi declarat decesul, bărbatului i-au fost recoltate probe, urmând ca acestea să fie trimise, în cel mai scurt timp, către un centru de prelucrare”, precizează ISU Gorj.
Conform sursei citate, pentru prevenirea oricărei suspiciuni de infecţie cu noul coronavirus, toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul au fost echipate corespunzător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel