Balonarea nu trebuie ignorată! Semnal pentru 8 afecțiuni GRAVE

Balonarea cauzează o stare de disconfort abdominal, care, în unele cazuri, poate ascunde unele afecțiuni grave!

Dacă senzația de stomac umflat, plin, apare des și este însoțită de pierdere în greutate, atunci trebuie să mergi urgent la medic. 

Balonarea - afecțiuni

Durerile severe de stomac, însoțite de balonare, care durează mai mult de două săptămâni, și stări de vomă și de greață pot indica o afecțiune a bilei.

Balonarea poate ascunde și un cancer uterin

Cancerul de colon este o altă afecțiune care se poate manifesta și prin prezența balonarii. Tumora poate bloca interiorul colonului, cauzând balonare progresivă. 

În cazul în care balonarea este însoțită și de icter (îngălbenirea ochilor și a pielii), scădere în greutate, apetit scăzut și dureri la nivelul abdomenului superior, care radiază spre partea din spate, ar putea semnala cancerul pancreatic.

Cancerul de stomac poate avea, la început, simptome ca balonarea, indigestia și o senzație de plenitudine la nivelul abdomenului superior. 

Dacă balonarea este însoțită de icter și de acumulare de lichid în abdomen, poate indica un cancer hepatic.

Diverticulita, boala care apare de obicei la persoanele de peste 50 de ani, este o altă afecțiune care se poate manifesta prin balonare, dureri abdominale, pierderea poftei de mâncare, febră, constipație sau diaree.

Infecțiile urinare se pot manifesta și prin balonare, scrie doctorulzilei.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel