Avocatul Poporului, ACUZAȚII dure la adresa sistemului sanitar: Au murit COPII, au murit bebeluşi, pentru că au fost plimbaţi printre spitale

Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook
Avocatul Poporului aduce acuzații la adresa sistemului de sănătate din România și acuză lipsa serviciilor medicale pentru pacienții non-covid.

Avocatul Poporului, Renate Weber, acuză lipsa serviciilor medicale pentru pacienții non- COVID. De asemenea, reclamă lipsa testării aleatorii și prețurile prea mari pentru testele la cerere pentru COVID-19. Declarațiile au fost făcute la Antena 3, unde a acuzat că autoritățile nu schimbă algoritmul de testare, deși sitația s-a agravat în ultimele luni.
„Ştiţi de ce nu cresc testările pe care le face statul? Pentru că nu s-a schimbat deloc algoritmul. Nu se testează aleatoriu, se testează în spitale, sunt focare în azilele de persoane în vârstă, au început, din păcate, tot mai multe cazuri în închisori, au fost de asemenea spitalele de psihiatrie. Ei acolo testează”, a spus ea.
Vorbind despre prețurile testelor la cerere, aceasta apreciază că sunt de două ori mai scumpe decât în țările din Europe de Vest.
 „Au murit copii, au murit bebeluşi, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur şi simplu pentru că au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a mai spus ea.

Avocatul poporului acuză că pacienții non- COVID sunt „abandonați” de căte sistmeul medical. „Sistemul de sănatate a abandonat ceilalti bolnavi. Pentru că în Romania accesul la servicii pentru alte maladii a fost aproape de 0. Sunt oameni cu boli cronice care nu au mai avut parte de niciun tratament și mulți dintre ei și-au pierdut viața. Sunt oameni cu boli cornice ale căror boli s-au agravat în perioada aceasta, oamenii nu au mai avut acces să-și facă analizele pe care în mod normal trebuie să și le facă (...). Eu vad o problema foarte mare în lipsa serviciilor medicale firești, normale, în această perioadă. Felul în care raportam cred că are și el un rol. Noi raportăm absolut tot ce e deces înregistrat în spitalele acestea ca fiind COVID. Când în realitate sunt oameni care nu neaparat au decedat de COVID ci cu COVID, pentru ca ei au avut alte maladii, din pacate acelea s-au agravat (...) Felul cum raportam am impresia că ne face și nouă rău”, a mai spus ea.
Pe 7 august, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”, dar şi pe cele referitoare la detaşare.
Curtea Constituţională a respins marţi ca neîntemeiată sesizarea Avocatului Poporului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel