Avocado: cheia unei alimentații mai sănătoase. Beneficii confirmate de cercetători dacă mănânci avocado zilnic

Avocado Foto: Freepik @DC Studio
Consumul zilnic de avocado poate îmbunătăți semnificativ calitatea dietei și contribui la reducerea riscului de afecțiuni cronice, conform unui studiu recent.

Avocado este o completare sănătoasă a dietelor datorită conținutului ridicat de fibre, grăsimi sănătoase și antioxidanți. Cu toate acestea, unele persoane sunt îngrijorate de creșterea în greutate, colesterol ridicat și alte probleme de sănătate din cauza conținutului lor ridicat de grăsimi și calorii.

Un studiu publicat în Current Developments in Nutrition a constatat că persoanele cu obezitate abdominală care au mâncat un avocado pe zi timp de 26 de săptămâni au dezvoltat o dietă de calitate superioară. După șase luni, dietele lor erau mai apropiate de modelele de alimentație sănătoase, cum ar fi cele prezentate în Dietary Guidelines for Americans.

Acest studiu sugerează că îmbunătățirea respectării ghidurilor alimentare poate reduce riscul de apariție a afecțiunilor cronice și poate prelungi speranța de viață sănătoasă.

Modificări dietetice dîn urma consumului de avocado zilnic

Un studiu realizat de Petersen și colegii săi de la Penn State University a împărțit 1 008 adulți cu obezitate abdominală în două grupuri. Primul grup a fost instruit să mănânce zilnic un avocado întreg și să-și mențină dieta normală, în timp ce al doilea grup și-a menținut dieta obișnuită, dar a mâncat mai puțin de două avocado pe lună.

Cercetătorii au oferit primului grup rețete pe bază de avocado și idei de servire. Studiul s-a axat inițial pe efectul consumului zilnic de avocado asupra obezității centrale, dar, după 26 de săptămâni, nu s-a observat nicio modificare semnificativă a grăsimii abdominale sau a greutății.

Cu toate acestea, o analiză secundară a arătat că consumul zilnic al unui avocado a afectat calitatea dietei. Participanții au fost rugați să își reamintească dietele la patru momente diferite pe parcursul perioadei de studiu pentru a determina cât de aproape era dieta lor de liniile directoare dietetice pentru americani.

La sfârșitul celor 26 de săptămâni, studiul a constatat că cei care mâncau zilnic avocado aveau mai multe șanse să aibă o dietă în conformitate cu parametrii unei alimentații sănătoase, un consum crescut de legume, un raport îmbunătățit între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase și un consum mai scăzut de cereale rafinate, sodiu și zaharuri adăugate.

Citește și: Importanța unui jurnal al somnului în diagnosticul insomniei. Cum să urmărești factorii care îți afectează somnul

Foto: Freepik @pvproductions

De ce ar putea îmbunătăți calitatea dietei

Cercetătorii au descoperit o legătură între creșterea consumului de avocado și modele alimentare mai nutritive. Avocado sunt clasificate ca legume în Ghidul dietetic pentru americani, astfel încât consumul unuia pe zi a crescut semnificativ consumul de legume al participanților.

Conținutul lor ridicat de grăsimi mononesaturate a îmbunătățit în mod natural raportul dintre grăsimile nesaturate sănătoase și grăsimile saturate. Cu toate acestea, calitatea mai bună a dietei se poate datora în mare parte faptului că avocado a înlocuit alimente mai puțin nutritive.

Studiul a constatat reduceri ale consumului de sare și cereale rafinate, sugerând că oamenii au înlocuit parțial alimentele bogate în sare și produsele din cereale rafinate cu avocado sau au consumat avocado în locul acestor alimente o parte din timp.

Aceste constatări evidențiază importanța adăugării mai multor alimente integrale, cum ar fi avocado, la dieta dumneavoastră. Wendy Bazilian, autor, fiziolog al exercițiilor fizice și dietetician autorizat, explică faptul că diferitele alimente vegetale, inclusiv fructele, legumele, fasolea, nucile, semințele, cerealele și altele, au nutrienți complementari și diferiți care au un impact asupra calității generale a dietei noastre.

Vezi și: Cauzele și complicațiile pancreatitei acute. Noi perspective în tratamentul pancreatitei acute

Cum să adaugi avocado în alimentația ta

Consumul de avocado poate să nu fie potrivit pentru toată lumea din cauza preferințelor de gust, a preocupărilor legate de costuri și a altor factori. Cu toate acestea, dacă este plăcut și accesibil, nu există dezavantaje de sănătate pentru consumul zilnic de avocado.

Avocado conține grăsimi bune, în principal cele mononesaturate, și este o sursă bună de fibre, care ajută la gestionarea apetitului și la stabilizarea zahărului din sânge.

Cercetările nu arată nicio relație între creșterea în greutate și consumul de avocado, așa că cei îngrijorați de conținutul de calorii și grăsimi nu trebuie să își facă griji.

Avocado poate fi adăugat la diverse diete, cum ar fi prepararea unei creme pentru sandwich-uri, adăugarea la dressingurile pentru salate, amestecarea în smoothie-uri, infuzarea mousse-ului de ciocolată și topping-ul tacos, salate verzi și pâine prăjită. Consumul a șapte avocado pe parcursul săptămânii poate părea mult, dar varietatea de aplicații ale fructului îl fac un adaos natural la diverse mese și gustări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel