Avizul epidemiolog pentru școală: când e gratis și când se plătește. Medic de familie, explicații
09 sep, 23:15
Cunoscutul medic de familie Mihaela Pop explică în ce situații se poate obține gratuit Avizul epidemiolog pentru școală. 
Trimitere de la medic

Ca în fiecare an la începutul școlii e o mare debandadă cu adeverinețe pe care părinții trebuie să le obțină. În primul rând, spune dr Mihaela Pop, nu toți copiii care încep școala trebuie să prezinte avizul epidemiologic. 

„Începe școala în enșpemii de scenarii,care mai de care mai fantasmagorice. Și asta nu-i deajuns! Nu știu de unde li s-a năzărit învățătorilor/diriginților să nu primească elevii în prima zi de școală fără avize epidemiologice de la medicul de familie! NU TREBUIE AȘA CEVA! Aviz epidemioligic se dă doar celor care încep un ciclu educațional: grădiniță grupa mică, clasa 0, clasa a V-a și clasa a IX-a. Tuturor celorlalți elevi li se va face triajul epidemiologic la întrarea în școală de către medicul școlar/asistentul medical din școală/asistentul comunitar ( în școlile din rural unde nu există cabinet medical școlar)/ triaj observațional făcut de profesorul care primește copiii în școală. Avizul epidemiologic eliberat de medicul de familie pentru cei care încep un ciclu de învățământ are valabilitate de 24 de ore dacă e eliberat în timpul săptămânii și de 72 de ore dacă e eliberat vinerea”, arată medicul de familie. 

Atenție, în anumite situații acest aviz epidemiologic se plătește!

„Doar pentru cei care încep un ciclu educațional, avizul epidemiologic e gratuit, fiind prevăzut în contractul cu Casa de Asigurări în actele de suport pe care le eliberează medicul în per-capita. Toți ceilalți solicitanți plătesc, fiind acte medicale nedecontate din Fondul Unic de Asigurări de Sănătate, eliberate la cerere! S-a-nțeles???!!! Că nu mai putem să suportăm aberațiile tuturor, ne-ați căpiat! Legea-i una, aceeași pentru toată lumea! Citiți-o, că nu-i greu!”, punctează dr Mihaela Pop, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri