Avertismentul autorităților despre medicamente: ce să evitați în această perioadă

Medicamente
Autoritățile avertizează să nu vă modificați schema de tratament pe care o urmați fără să discutați aceasta cu medicul de familie.

Medicamente, coronavirus. Autoritățile precizează, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului României, să aveți grijă ce medicamente luați, să nu cădeți pradă unor ”soluții miraculoase” și să nu opriți tratamentele prescrise de medicul de familie fără să discutați în prealabil cu acesta.

”Medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus. Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei, fără ca acest lucru să vă fie indicat de către medic. Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații neoficiale despre tratamente pentru noul coronavirus. Vă rugăm insistent să nu luați în considerare astfel de mesaje. Nu cădeți pradă soluțiilor miraculoase apărute pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol. Dacă aveți neclarități vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale sau să vă adresați medicului dumneavoastră. Evoluția pandemiei este atent monitorizată de comunitatea științifică internațională. Vă vom ține, aici, la curent cu cele mai noi descoperiri și evoluții științifice”, este conținutul postării citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel