AVANAFILUM - prospect

Foto: Pixabay
AVANAFILUM - prospect. Acţiune: Inhibitor foarte selectiv, potent şi reversibil al fosfodiesterazei de tip 5, cu creşterea concentraţiei de GMPc în corpii cavernoşi din penis. Se produce relaxarea muşchilor netezi, un aflux crescut de sânge în ţesuturile peniene, cu producerea erecţiei.

AVANAFILUM - prospect

Denumirea comericală: SPEDRA

Prezentare: Comprimate

Indicații: Tratamentul disfuncţiei erectile la bărbaţi adulţi.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Tratamentul concomitent cu nitraţi organici sau cu donori de oxid nitric. Istoric în ultimele 6 luni de infarct miocardic, AVC sau aritmie care pune viaţa în pericol. Tensiunea arterială mai mică de 90/50 mmHg sau mai mare de 170/100 mmHg. Angină pectorală instabilă, angină care apare în timpul actului sexual, insuficiență cardiacă (IC) congestivă clasa 2 NYHA sau mai mare. insuficciență hepatică (IH) sau renală (IR) severe. Afecţiuni retiniene degenerative ereditare cunoscute. Tratamentul concomitent cu inhibitori potenţi ai CYP3A4.

Atenție!: Asocierea cu alcool poate duce la hipotensiune arterială (hTA) simptomatică. Tratamentul concomitent cu alfa-blocante poate duce la hTA simptomatică.

Reacții adverse: Frecvente: cefalee, hiperemie facială, congestie nazală. Mai puţin frecvente: ameţeli, somnolenţă, vedere înceţoşată, palpitaţii, bufeuri, congestie sinusală, dispnee de efort, dispepsie, greaţă, vărsături, disconfort gastric, dorsalgie, contracţie musculară, oboseală, creşterea transaminazelor serice, creşterea frecvenţei cardiace, modificarea ECG. Rare: angină pectorală, tahicardie, hipertensiune arterială (HTA), erecţie spontană, prurit genital, astenie, sindrom pseudogripal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel