ATRACURIUM - prospect

Foto: Pixabay
ATRACURIUM - prospect. Acţiune: Curarizant antidepolarizant; antagonist competitiv al receptorilor nicotinici N2 din placa motorie.

ATRACURIUM - prospect

Denumirea comericală: TRACRIUM

Prezentare: Soluție injectabilă

Indicații: Realizarea intubaţiei endotraheale şi relaxarea musculaturii striate în timpul intervenţiilor chirurgicale şi a ventilaţiei asistate, sub anestezie generală.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Trebuie administrat doar cu anestezie generală adecvată şi numai de către sau sub supravegherea atentă a unui anestezist. Nu trebuie administrat în linia de transfuzie de sânge. Atenţie la pacienţii ce prezintă antecedente sugestive de sensibilitate crescută la efectele histaminei. Atenţie în cazul pacienţilor cu miastenia gravis, alte boli neuromusculare şi tulburări electrolitice severe. Nu trebuie amestecat în aceeaşi seringă cu tiopental sau orice alt agent alcalin. La pacienţii arşi poate apărea rezistenţă. Anumite medicamente pot agrava sau de masca miastenia gravis latentă, sau pot induce un sindrom miastenic; acestea pot creşte sensibilitatea la atracurium (diverse antibiotice, beta-blocante, antiaritmice, antireumatice (clorochină, D-penicilamină), trimetafan, clorpromazină, steroizi, fenitoin şi litiu). Atenţie la asocierea cu alţi blocanţi neuromusculari nedepolarizanţi. Nu trebuie să se asocieze cu relaxanţi musculari depolarizanţi. Trebuie folosit cu atenţie în sarcină.

Reacții adverse: Erupţii tegumentare, hipotensiune arterială (hTA) uşoară tranzitorie sau bronhospasm, atribuite eliberării de histamină. Rar, reacţii anafilactoide severe, slăbiciune musculară şi/sau miopatie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel