Atac de cord, o nouă terapie care ar ajuta la refacerea inimii

Atac de cord
Un studiu susține că o terapie cu proteine și un factor de creștere al trombocitelor umane - rhPDGF-AB pe scurt – ar ajuta inima după infarct.

Atac de cord, terapie. Nu e un secret că bolile de inimă ucid pe capete pe întregul glob, nu doar în Australia, unde cercetătorii de la The Westmead Institute for Medical Research (WIMR) și Universitatea din Sydney au descoperit că o terapie cu proteine și un factor de creștere al trombocitelor umane - rhPDGF-AB – îmbunătățește funcția inimii.

După un atac de cord se formează leziuni care afectează buna funcționare a inimii. Iar noua terapie, testată doar pe rozătoare, a demosntrat că duce la formarea de noi vase de sânge în inimă și rate reduse de aritmie cardiacă periculoasă (neregularități ale ritmului cardiac care pot provoca moartea subită).

"Este o abordare cu totul nouă, fără tratamente actuale capabile să schimbe cicatricea în acest fel. Deși tratamentul nu a afectat dimensiunea generală a cicatricii, important am constatat că rhPDGF-AB a dus la creșterea alinierii fibrelor de collagen, îmbunătățind funcția cardiacă după atacul de cord", spune unul dintre autorii studiului, James Chong, potrivit medicalxpress.

Teste au fost făcute doar pe șoareci și sunt promițătoare. Cercetătorii intenționează să analizeze tratamentul și să vadă dacă ar putea fi utilizat în alte leziuni ale organelor precum rinichii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel