Aspirina, posibil să fie eficientă în tratamentul cancerului de colon

Aspirina
Banala aspirină ar putea fi utilizată în prevenirea cancerului de colon, după cum arată ultimele cercetări. Marea provocare va fi acum aceea de a stabili doza corectă, fără efecte secundare.

Beneficiile unei aspirine luate zilnic se pot extinde dincolo de sănătatea inimi, până la tratamentul cancerului colorectal, spun cercetătorii din City of Hope care au găsit că aspirina pare să reducă creșterea tumorii și să inhibe reapariția bolii.

Provocarea este, acum, spun cercetătorii, aceea de a determina doza corectă de aspirină care poate fi utilizată ca profilactic zilnic, fără a declanșa reacții adverse periculoase, cum ar fi sângerări ale stomacului sau creierului.

"Unii ar putea spune că aspirina este un 'medicament minune', datorită potențialului său de a preveni bolile care rezultă din inflamații cronice, precum cancer, Alzheimer, Parkinson și artrită", a spus Ajay Goel, Ph.D., autor principal al unui nou studiu și președinte al Departamentului de diagnostic molecular, terapeutică și oncologie translațională din orașul Hope.

"Motivul pentru care aspirina nu este utilizată în prezent pentru a preveni aceste boli este acela că luarea unei cantități prea mari de antiinflamatoare erodează mucoasa stomacului și provoacă probleme gastrointestinale și alte probleme. Ne apropiem tot mai mult de descoperirea cantității corecte de aspirină necesară zilnic pentru a trata și a preveni cancerul colorectal fără a provoca efecte secundare înfricoșătoare."

Doze mai mari de aspirină, celule canceeroase mai puține

Studiul, publicat în revista Carcinogenesis pe 6 ianuarie, a folosit modele de șoarece și modele matematice pentru a compara cantitatea zilnică de aspirină în SUA și Europa și este utilizat în studii clinice. Cercetarea condusă de City of Hope a descoperit că pe măsură ce dozele de aspirină au crescut, rata decesului celulelor a crescut în timp ce ratele de diviziune ale celulelor au scăzut, ceea ce înseamnă că celulele tumorale au mai multe șanse să moară și să nu prolifereze.

"Acum lucrăm cu unii dintre oamenii care efectuează acele studii clinice umane pentru a analiza datele și a folosi modele matematice. Acest proces adaugă un strat de încredere la descoperiri și ghidează proiectele viitoare ale studiilor umane", a spus Goel, adăugând că cancerul colorectal este printre primele cinci tipuri de cancer diagnosticate în fiecare an.

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel