Asociația Colegiul Pacienților: CNAS întârzie plata concediilor medicale către angajatori

Bani, salariu
Asociația Colegiul Pacienților solicită Guvernului să rezolve urgent problema plății restanțelor aferente indemnizațiilor pentru concediile medicale suportate din FNUASS și plătite de către angajatori, pentru evitarea blocării activității acestora.

Asociația Colegiul Pacienților a transmis un comunicat de presă prin care solicită guvernanților să remedieze problemele legate de întârzierea plății concediilor medicale.

"Nerecuperarea banilor de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru concediile medicale acordate angajaților reprezintă o problemă majoră cu care se confruntă angajatorii de ani de zile.
Primim semnale din mai multe direcții cu privire la faptul că, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu sunt resurse să se plătească concediile medicale, desi Guvernul a dat asigurări că plățile vor fi efectuate la timp.
Din păcate, promisiunile autorităților pe aceasta tema sunt pur demagogice, angajatorii nu și-au primit banii pe concediile medicale plătite angajaților în ultimii ani.
În contextul acestei crize majore, multe companii nu mai au resurse să își plătească angajații, finanțând aceste concedii de peste 3 ani, în multe cazuri.
Faptul că aceasta problema nu a fost rezolvata până acum arata o lipsa grava de capacitate administrativa și responsabilitate din partea autorităților în gestionarea acestei situații", transmite Asociația Colegiul Pacienților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel