Asistentă medicală, moartă la doar trei zile de la internare cu o formă ușoară a bolii COVID-19
24 sep, 12:14
O asistentă care îngrijea copii cu COVID-19 a murit la Iași, la doar câteva zile de la internare. Femeia s-a prezentat inițial cu simptome ușoare și nu avea alte boli grave.
Deces

Asistenta medicală, soția unui preot din comuna Mogoșești, avea 54 de ani și trata copiii infectați cu COVID-19 la  Centrul de Servicii Sociale C. A Rosetti din Iaşi. Ea s-a infectat după ce un ajutor de bucătar a venit la muncă infectat. 
Când a început să aibă simptome, pe 16 septembrie,ea s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde i s-au prelevat probe. „A ajuns la spitalul „Sfântul Spiridon” la ora 22:00. A stat până a doua zi la ora 14:00 pe un scaun, să aștepte rezultatul. Nu a primit nimic. M-a sunat și mi-a spus că moare acolo de foame, de sete… A plecat acasă. Seara, pe la ora 20:00 a venit rezultatul. A fost pozitiv. Și-a făcut bagajele, a plecat cu Salvarea către Spitalul de Boli Infecțioase și nu s-a mai întors”, povesteşte preotul Petru Marciuc, citat de Antena 3.
Asistenta s-a internat apoi la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, având câteva simptome ușoare specifice, dar nimic grav. După două zile pe trecute în salon, starea femeii s-a agravat brusc şi a fost dusă la ATI. Din păcate, după doar trei zile la terapie intensivă, femeia a decedat. 
„Am fost sunat cât soția a fost la ATI între orele 14:00 și 15:00, în fiecare zi, și mi s-au spus lucruri. Bănuiesc că la toată lumea spun la fel cei de la spital. La ATI e mai rău ca la pușcărie. Nu știi ce e acolo. A intrat pacientul și nu îl mai vezi”, a mai precizat preotul. Deși nu avea probleme de sănătate grave, organele i-au cedat pe rând, iar medicii de la ATI nu au reuşit să o salveze. 
Reacția managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”
„De ce vă mirați, am avut un pacient în vârstă de 40 de ani care s-a internat și în aceeași zi a murit. Fără să aibă comorbidități”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri