Urmărește dezbaterea live

Asigurarea privată de sănătate, ce servicii medicale acoperă

Patru spitale au ajuns în categorie superioară de acreditare
Zahal Levy, președintele grupului MediHelp International, invitat la DC MEDICAL, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, explică în continuare ce servicii medicale acoperă asigurarea privată de sănătate. 

„Polița de asigurare privată acoperă cazuri de urgență, de regulă, peste tot în lume, și cred că toată lumea știe ce înseamnă cazuri de urgență. Caz de urgență poate fi în urma unui accident sau o urgență care poate rezulta în urma unei boli, cum ar fi un episod cardiac sau un accident vascular cerebral sau ceva similar”, a explicat Zahal Levy.

A doua parte a unei asigurări private de sănătate este acoperirea a tot ceea ce înseamnă grija pentru un pacient internat în spital. „Asta înseamnă spitalizarea, îngrijirea, operațiile, investigațiile și tot ce se axează pe grija față de pacient când este internat”, adaugă președintele MediHelp.

Tot o astfel de asigurare poate acoperi grija pentru un pacient extern, adică servicii medicale acordate în afara unei perioade de spitalizare. „Toate consultațiile la care noi suntem obișnuiți să mergem. La cardiolog pentru un control sau pentru un tratament sau atunci când ceva nu merge bine”, precizează Zahal Levy. 

Aceste trei lucruri - urgența, pacient intern și extern - sunt acoperite prin asigurarea privată de sănătate.

 „La acestea pot exista anumite variații sau un anumit accent, de exemplu, să micșorăm acoperirea pacientului extern, să rămânem doar cu catastrofa, cu pacientul intern și urgența, sau să ai totul. Apoi mai depinde și unde, dacă se dorește acoperirea doar la nivel european sau la nivel global”, explică specialistul. 

„Există catastrofe în medicină, există catastrofe pentru pacient”, iar aceste riscuri pot fi limitate cu ajutorul unei asigurări private de sănătate. 

Dar pot fi și intervenții obișnuite, cum ar fi o operație pe inimă, care nu este o catastrofă, dar poate fi foarte costisitoare. O astfel de intervenție poate fi acoperită de o asigurare privată. 

Despre ce aleg de obicei românii în materie de asigurări private de sănătate află în continuare din video:

Vezi interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel