Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase ambulanțe noi, în dotarea la Serviciului de Ambulanța Teleorman
08 oct, 19:29
Șase autospeciale noi au intrat în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Teleorman, alte patru fiind așteptate să ajungă în județ până la sfârșitul acestui an.
Ambulanțele tip B2 sunt deservite de achipaj cu asistent medical. FOTO: IGSU

„Cele șase ambulanțe primite sunt de tip B2, model 4x4. Ele vor fi deservite de echipaje medicale de urgență cu asistent medical și, începând de mâine (n.r. miercuri), vor fi gata să meargă la intervenții. Până la sfârșitul acestui an mai așteptăm alte 4 ambulanțe tip A, destinate transportului pacienților", a declarat, marți, directorul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

În prezent, parcul auto al SAJ Teleorman numără 48 de autospeciale de intervenție, însă mai mult de jumătate dintre ele au o vechime de peste 10 ani și se apropie de un milion de kilometri.

„Avem 28 de ambulanțe din 2008 care au între 700.000 și 900.000 de kilometri, una dintre ele chiar mai mult. Se mai strică, stau în service câteva zile, după care reintră în funcțiune. Avem și șase mașini pe care am fost nevoiți să le scoatem din uz", a adăugat directorul SAJ Teleorman, citat de Agerpres.

În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în situații de urgență, din luna decembrie 2018 și până în prezent, în dotarea SAJ Teleorman au intrat 16 autosanitare noi, achiziționate în cadrul unui proiect derulat la nivel național și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii