Așa o să-ți îmbunătățești stima de sine: trucuri de la psihologi

Stima de sine
Iată câteva trucuri de la psihologie pentru a ne crește stima de sine și a ne proteja sănătatea mintală.

De multe ori ne putem simți „cu moralul la pământ”, stima de sine scăzută ori stare psihică mai proastă. Sunt mulți factori care pot să ne aducă în stări de acest gen, de la responsabilitățile de îngrijire a familiei, munca, angajamentele sociale și altele, toate ne pot împiedica să avem grijă de noi înșine. Când vine vorba de a avea grijă de sănătatea noastră emoțională și de bunăstare în mijlocul acestor schimbări, îngrijirea de sine este mai importantă ca niciodată.

Sfaturi pentru a ne proteja sănătatea mintală

Învață să spui „NU”

A spune „nu” este un act de îngrijire de sine. Abilitatea de a spune „nu” este strâns legată de încrederea în sine. Persoanele cu încredere și respect de sine scăzute se tem adesea să nu-i jignească pe ceilalți și tind să acorde prioritate nevoilor celorlalți, în detrimentul lor. A spune „nu” uneori îți oferă spațiu pentru a spune „da” noilor oportunități și experiențe.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Ce se întâmplă în corpul tău când alergi. Unele modificări sunt surprinzătoare

Scrie un jurnal de recunoștință

Jurnalul este un instrument de procesare a gândurilor și emoțiilor complexe, care promovează gândirea pozitivă și vorbirea despre sine. Te poate ajuta să devii mai conștient de anxietatea și depresia ta, eliminând dezordinea mentală, concentrându-ți mintea și crescând conștientizarea gândurilor și sentimentelor tale.

Înconjoară-te de oameni pozitivi

A te înconjura de oameni care te ridică este o parte importantă a îngrijirii de sine. Nu ai timp sau spațiu în viața ta pentru negativitate sau toxicitate. Oamenii care au legături familiale sau sociale puternice sunt în general mai sănătoși decât cei care nu au în jurul lor persoane care să le ofere sprijin. Poți face planuri cu familia și prietenii care te susțin sau caută activități care îți vor permite să cunoașteți oameni noi, cum ar fi un club, o clasă sau un grup de sprijin.

Meditează

Meditația are numeroase beneficii fizice și emoționale. Reduce stresul, anxietatea și depresia, te conectează la sinele tău interior, promovează autodescoperirea, crește inteligența emoțională, conștientizarea de sine, recunoștința și îmbunătățește somnul. În plus, în funcție de modul în care îți personalizezi practica de meditație, poți alege să te concentrezi asupra unui anumit domeniu sau aspect al vieții tale.

Este important să nu te aștepți să „rezolvi problema” prea repede. Începe cu pași mici, introdu treptat noi obiceiuri. Dacă ceva nu funcționează, încearcă ceva diferit.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel