Așa arată transformarea medicinei românești. Acum câțiva ani i-am fi spus SF. Costache: Imagine grăitoare. Instrumente tradiționale pe care le știam de zeci de ani, complet modificate

Sanador, imaginea uimitoare a transformării medicinei romanesti - Foto: Sanador
EXCLUSIV
Centrul de Boli Cardiovasculare de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul centru cu blocuri operatorii complet digitalizate din România.

Spitalul Clinic SANADOR a inaugurat anul acesta primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România. Totodată, a fost deschisă prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară în care fiecare pat are autonomie completă. Dotările cu echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru noul bloc operator și noua secție de terapie intensivă marchează numeroase premiere absolute pentru România, inclusiv prin conceptul integrator de digitalizare completă.

Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre Centrul de Boli Cardiovasculare, singurul centru cu blocuri operatorii complet digitalizate din România.

"Acest lucru permite performanțe noi în chirurgia minim-invazivă, chirurgia endoscopică. Echipele noastre de la SANADOR sunt dedicate chirurgiei cardiovasculare minim-invazive endoscopice și cu acest upgrade la bloc operator, toate lucrurile devin mult mai simple și mai ușor de făcut și în interesul pacienților", a declarat medicul Victor Costache.

"Centrul este spectaculos. Acum câțiva ani i-am fi spus SF. Care sunt avantajele acestei digitalizări și transformări digitale?", a completat Val Vâlcu.

"Pe lângă marele avantaj de a avea toată dotarea, pentru că centrul este centrat în jurul tehnologiei Stoltz, vârful de gamă în chirurgia minim-invazivă, în chirurgia endoscopică, atât în chirurgia generală, urologie și în chirurgia cardiovasculară, cu instrumente chirurgicale avansate care au evoluat foarte mult și care sunt folosite în tot ceea ce înseamnă specialitățile în care se practică chirurgia minim-invazivă.

Acele instrumente tradiționale pe care le știam de zeci de ani au fost complet modificate. Acum se lucrează cu niște instrumente minim-invazive, mai lungi, care permit mișcări mult mai fine", a completat prof. dr. Victor Costache.

Primul bloc operator complet digitalizat din România dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional.

VEZI ȘI:

Boala tăcută care duce la moarte în câteva săptămâni. Semnul dat de oboseală. Costache: Mulți sunt asimptomatici. Ăsta e primul semn de ALARMĂ

Valva mecanică vs. valva biologică. Victor Costache: Nu vor mai fi hemofilici pe viață! Nu mai au nevoie de tratament anticoagulant, pot face orice activitate

Imaginea grăitoare a transformării medicinei românești

 

"Asta este pensa clasică care se folosește numai la abordarea în suprafață la realizarea inciziei până ajungem la țesuturile mai delicate și apoi trecem la instrumentele lungi care permit realizarea în condiții de sigurață a intervențiilor endoscopice",  a mai spus medicul Victor Costache.

1. -imagine fara descriere- (sanador-3_62851900.png)

Foto: SANADOR

"Această imagine este grăitoare. Transformarea din medicina și chirurgia cardiovasculară, avem un bloc integrat, unde se vedea derulângu-se continuu CT-ul pacientului, imaginea din endoscop și imaginea din câmpul operator.

3. -imagine fara descriere- (sanador-2_46597800.png)2. -imagine fara descriere- (sanador-1_18090400.png)

Foto: SANADOR

Practic, echipa operatorie are toate informațiile în timp real, informațiile clinice cu pacientul, cât și ecograful 2D și 3D și imaginile de la CT, precum și cele din endoscop", a conchis Victor Costache.

Odată cu inaugurarea noilor săli de operație și a noii terapii intensive cardiovasculare, vor deveni posibile creșterea numărului de intervenții, dar și creșterea complexității acestor intervenții.

Ce înseamnă un bloc operator complet digitalizat

Fiecare din cele două săli de operație inaugurate este dotată cu mai multe monitoare mobile de mari dimensiuni, o consolă de control aflată în apropierea mesei de operație și un sistem central fix, cu monitor de mari dimensiuni.

Pe fiecare ecran poate fi proiectată oricare din imaginile cerute de chirurg: imaginea 4K filmată de camera de pe lampa principală, cea de pe camera din tavan sau camera 4K a videoendoscopului operator.

Pe lângă acestea, pot fi proiectate pe oricare dintre monitoare informații din dosarul electronic al pacientului, inclusiv rezultatele unor investigații imagistice anterioare, dar și imagini oferite de surse auxiliare, precum angiograful mobil, ecocardiograful, monitorul de terapie intensivă cu semnele vitale.

Mai mult, oricare din aceste imagini pot fi transmise la distanță în timp real, cu posibilitatea adnotării și marcării lor direct pe ecran, iar echipa operatorie poate primi feedback audio și video, de asemenea pe ecran și în timp real, de la distanță.

Este astfel posibilă interacțiunea cu specialiști aflați oriunde în lume, cu streaming video 4K.

Fiecare nouă sală de operație de la Spitalul Clinic SANADOR primește aerul purificat și sterilizat de propria centrală de tratare a aerului, care este introdus cu suprapresiune, ceea ce înseamnă că doar aerul curat poate intra în sală. În plus, aerul din sălile de operație este complet schimbat cu aer purificat într-un ritm de 80 de cicluri pe oră, ceea ce asigură gradul maxim de asepsie și reduce foarte mult riscul de infecții nosocomiale.

Presiunile sunt controlate automat în toate spațiile, cu senzori inteligenți, pentru a asigura diferențele de presiune necesare fluxurilor de aer.

Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiacă minim invazivă, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale.

TREBUIE SĂ VEZI ȘI:

De ce ajutăm doar de sărbători și ce să NU faci NICIODATĂ dacă vrei să donezi. Fii mai bun, dar NU doar de Crăciun! Leca: E ILUZIA că faci un lucru bun

Friptura și cârnații, cum se gătesc corect. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Ce să faci să-ți iasă friptura FRAGEDĂ pentru Crăciun

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Câtă apă trebuie să bem, de fapt, pe zi. Doru Negru, replică pentru femei: Vă dați cu cremă hidratantă în loc să beți apă! Cu vârsta, centrul setei din cap se prostește

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel