ARPIM: sute de mii de pacienți români riscă să rămână fără medicamente
14 oct 2019, 18:02

Medicamente
ARPIM subliniază că soluțiile avansate legat de dispariția a 128 de medicamente ale căror prețuri expiră luna viitoare sunt neadecvate.

ARPIM, medicamente. Într-un comunicat, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) susține că a luat act de măsurile propuse de Ministrul Sănătății privind rezolvarea unei iminente crize legate de dispariția a 128 de medicamente ale căror prețuri expiră în luna noiembrie 2019.

Directorul ARPIM, Dan Zaharescu, declară: ”Preocuparea Ministerului Sănătății pentru rezolvarea acestei crize este perfect justificată, dar, din păcate, soluțiile propuse până acum nu adresează cauza care a generat această situație. Dacă nu mergem la rădăcina problemei, sute de mii de pacienți români riscă să rămână fără medicamente”. (...) Nu am vrea să credem că sfătuitorii Ministrului Sănătății sunt rău intenționați, însă, din păcăte, soluțiile lor sunt neadecvate. ARPIM, ca asociație responsabilă a industriei, vă oferă tot sprijinul, deoarece pentru rezolvarea unei crize atât de serioase, este nevoie de un parteneriat real și de încredere”.

Reprezentanții asociației mai precizează că singura soluție viabilă, până la momentul deciziei pentru o nouă metodologie de prețuri, este prelungirea prețului la toate medicamentele din Canamed, inclusiv al celor 128 de medicamente în cauză, începând cu data de 1 noiembrie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?