AROMATERAPIA, beneficii pentru sănătate. Cum te scapă de STRES

Aromaterapia, beneficii - FOTO: Pexels
Printre beneficiile aromaterapiei se află și eliberarea de stres, acesta fiind unul dintre factorii determinanți ai unei vieți tensionate. 

Aromaterapia (terapia prin mirosuri) câștigă încrederea unui număr tot mai mare de persoane, la nivel mondial. Fiecare avem un miros preferat, care ne trimite cu gândul la o amintire din copilărie, cum este de exemplu mirosul de cozonaci ori cel de portocale, ce aduce în memorie clipele petrecute alături de cei dragi, în familie, de Crăciun. Sau poate mirosul de mentă, ce amintește de vacanța de vară, ori cel al trandafirilor din dulceața bunicii.  Aromaterapia s-a dovedit a fi eficientă atât pentru trup, cât și pentru suflet.

Beneficiile aromaterapiei

Eliberează de stres

Unul dintre cele mai populare motive pentru care aromaterapia este folosită la scară largă este succesul pe care îl are în detensionarea și îmbunătățirea stării de spirit.

Antidepresiv

Depresia, boala secolului XXI, își poate avea un remediu prin intermediul aromaterapiei. Simțul olfactiv este o ”fereastră” către creier, astfel că mirosul de lavandă, iasomie, bergamotă, menta pot crea o atmosferă de seninătate și echilibru.

Crește capacitatea de memorare

Studiile arată că aromoterapia poate fi utilizată ca tratament suplimentar pentru îmbunătățirea memoriei atât de lungă durată (amintiri, trăiri) cât și cea de scurtă durată. Uleiul care aduce un aport benefic memoriei este salvia. Experții susțin, de asemenea, faptul că psihicul nostru  formează asociații puternice între mirosuri și amintiri.

Crește nivelul de energie

Într-o lume aflată în continuă mișcare, cu toții avem nevoie de un impuls de  energie, altul decât băuturile energizante, ceaiul sau cafeaua. Astfel, pe lista aromelor care ne pot ajuta în acest sens se află piperul negru, cuișoarele, iasomia, rozmarinul, dar și arborele de ceai. Toate acestea contribuie la creșterea nivelului de energie și la creșterea circulației, însă fără efectele secundare ale stimulatorilor artificiali.

Grăbește vindecarea și recuperarea

Uleiurile esențiale pot ajuta la creșterea, în mod natural, a ratei de vindecare a organismului. Unele uleiuri sunt cunoscute pentru creșterea fluxului sanguin și a oxigenului, ceea ce accelerează procesul de vindecare, în cazul rănilor. Uleiurile au și proprietăți antimicrobiene care ajută la menținerea corpului protejat în perioada de recuperare. Printre cele mai populare astfel de uleiuri sunt gălbenelele, lavanda și trandafirul.

Vezi și: Ce este BRAIN FOG, simptomul long-COVID. Trifan, SANADOR, despre descoperirile făcute acum: Deloc de neglijat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel