Arahidele, beneficii pentru sănătate. Previn cancerul de stomac, depresia și sunt potrivite pentru diabetici

arahidele - FOTO: Freepick@stockking
Arahidele sunt benefice pentru sănătate. Pot preveni cancerul de stomac.

Arahidele sunt o gustare sănătoasă pentru că furnizează grăsimi nesaturate, acizi grași omega-3, L-arginina, fibre, vitamina E și steroli de plante. Toate acestea sunt benefice pentru inimă, arată Healthfully. În plus, astăzi este ziua arahidelor. 

Arahidele - calorii, grăsimi și zahăr

O porție de arahide decojite este de 1 /2 ceașcă. Fiecare porție conține 166 de calorii, 14 g de grăsimi și niciun gram de zahăr. Arahidele fără sare conțin 1 g de zahăr.

Carbohidrați și proteine

O porție de arahide decojite oferă 6 g de carbohidrați și oferă, de asemenea, 7 g de proteine.

Arahidele - vitamine și minerale

Arahidele sărate cu coajă conțin 230 mg de sodiu, 187 mg de potasiu, dar nu oferă vitamina A, vitamina C, calciu sau fier. Arahidele decojite nesărate nu conțin sodiu, calciu sau fier, dar oferă 180 mg de potasiu. Atât arahidele sărate, cât și cele decojite nesărate oferă 2 g de fibre dietetice.

Vezi și: "Text neck", noua epidemie cu daune permanente. Obiectul folosit de toți care o provoacă. Florin Govor: Afectează coloana vertebrală

Arahidele, rol de prevenție pentru anumite boli

Beneficiile pentru sănătate ale arahidelor includ prevenirea diabetului zaharat, ajută la prevenirea dezvoltării calculilor biliari, stimulează memoria, ajută la prevenirea depresiei, promovează pierderea în greutate, ajută la promovarea pielii sănătoase, ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral, ajută la prevenirea cancerului de stomac, contribuie la o sarcină sănătoasă, promovează bunăstarea inimii și ajută la prevenirea greșelilor genetice, arată Natural Food Series.

Arahidele, benefice pentru diabetici

Diabetul de tip 2 este cea mai frecventă la adulți. Aceasta este caracterizată prin sensibilitate la insulină. Deși este posibil să se inverseze acest tip de diabet, o abordare mai bună este prevenirea acestuia în primul rând. Modul în care ajutorul arahidelor este prin câteva lucruri; cum ar fi conținutul lor relativ scăzut de carbohidrați și zahăr, dar și datorită prezenței manganului.  

Manganul promovează metabolismul grăsimilor și carbohidraților, permițând mai multă glucoză să intre în celulele musculare și hepatice, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Aceste condiții sunt ideale pentru menținerea sensibilității la insulină și menținerea funcției normale pentru anii următori, mai arată Natural Food Series.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei alcool pe stomacul gol. Semnele pe care ți le transmite organismul

Arahidele ajută la prevenirea dezvoltării calculilor biliari

Calculii biliari nu sunt deloc pietre, ci sunt mai degrabă bloburi semi-solide de acizi biliari care pot avea prea mult colesterol. Aceasta este de departe cea mai frecventă cauză a pietrelor biliare. 

Arahidele au o proporție ridicată de acizi grași mononesaturați, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și ridică cantitatea de colesterol bun. Acest lucru reduce probabilitatea producerii acizilor biliari bogați în colesterol și, odată cu aceasta, scade riscul de calculi biliari.

Arahidele îmbunătățesc memoria

Arahidele stimulează memoria. Acest lucru este considerat a fi datorită prezenței de niacină și resveratrol, un antioxidant, care îmbunătățește fluxul de sânge la creier și, de asemenea, posedă abilități puternice antioxidante. Resveratrolul este compusul din vinul roșu care îi conferă toate beneficiile sale notabile asupra sănătății, fiind studiat pentru capacitatea sa de a preveni bolile neurodegenerative ale creierului, cum ar fi Parkinson și Alzheimer.

Vezi și: România, bolnava Europei. Avem tot mai puțini medici, printre cele mai mici speranțe de viață la naștere și cea mai mare mortalitate ce poate fi evitată prin prevenție

Arahidele previn depresia

Depresia are o legătură genetică puternică, dar este, de asemenea, rezultatul schimbărilor de mediu și neurologice ale substanțelor chimice ale creierului. În special, este suprimată producția de serotonină, care este un factor major care contribuie la diagnosticul de depresie. Arahidele conțin aminoacidul triptofan, care este necesar pentru sinteza serotoninei. 

Serotonina ajută la promovarea unei stări de spirit pozitive.

Arahidele benefice în diete

Deși arahide sunt încărcate cu calorii, vestea bună este că persoanele care mănâncă o cantitate moderată pot slăbi câteva kilograme. Cum? Pentru că arahidele sunt încărcate cu proteine și fibre. Ambele substanțe nutritive au efecte de suprimare a poftei de mâncare, astfel încât consumând câteva arahide între mese conferă senzație de sațietate. 

Vezi și: Hiperglicemia, cauze și simptome. Poate duce la comă

Arahidele mențin pielea sănătoasă

Arahidele sunt bogate în vitamina E și diverse vitamine B, care ajută la menținerea sănătății pielii. În plus, conținutul de grăsime al arahidelor ajută celulele pielii să-și întărească membranele celulare, bariera care previne pierderea excesivă de apă.

Arahidele reduc riscul de accident vascular cerebral

În ceea ce poate fi considerat o trăsătură foarte rară, arahide pot reduce de fapt, probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral. Acest lucru se datorează compusului numit resveratrol. Acest compus ajută la prevenirea deteriorării vaselor de sânge care este cauzată de angiotensină, un hormon care duce la constricția vaselor de sânge.

Arahidele pot ajuta la creșterea nivelului de oxid nitric produs, ajutând vasele de sânge să se relaxeze și să se dilate cu mai multă ușurință.

Vezi și: Proteza dentară, cum te obișnuiești cu ea și ce să nu mănânci. Remus Grecea: Veţi avea o senzaţie incomodă, până când muşchii obrajilor şi limba se vor obişnui

Arahidele previn cancerul de stomac

Deși orice aliment cu cantități suficiente de compuși antioxidanți poate juca un rol în prevenirea cancerului, arahide ies în evidență datorită capacității lor de a reduce riscul de cancer de stomac. Arahidele posedă numeroși compuși cunoscuți sub numele de polifenoli, dintre care mulți sunt antioxidanți.

De interes deosebit, este un nume de acid p-coumaric, un compus care reduce formarea de compuși toxici pe bază de azot în stomac, cunoscut sub numele de nitrozamine. Nitrozaminele sunt produse secundare comune obținute din consumul de carne afumată și este un discontinue obținut din nitrații găsiți în multe tipuri de carne conservate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel