Țara unde gripa porcină face victime

Medic
O călugăriţă budistă în vârstă de 37 de ani, din centrul Vietnamului, a murit de gripă porcină, crescând la patru numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli în 2019.

Gripă porcină. Pacienta a prezentat iniţial simptome de febră uşoară şi oboseală înainte a deveni din ce în ce mai malnutrită, şi a fost internată pentru analize într-o clinică privată, a informat Centrul pentru Controlul Bolilor din Kon Tum, într-un comunicat. Ulterior, călugăriţa a fost internată într-un spital din Kon Tum pe 3 noiembrie pentru tratament intensiv, dar a murit pe 8 noiembrie, se arată în comunicat, citat de Agerpres.

Rezultatele testelor confirmă că aceasta contractase gripa A/H1N1. De atunci, spitalul a administrat Tamiflu unui număr de 44 persoane aflate în contact direct cu pacienta. Persoanele respective au fost plasate în carantină şi testate pentru virus. Până în prezent, cel puţin unul dintre cele 44 de teste efectuate a indicat prezenţa virusului gripei porcine, iar pacientul a fost plasat sub tratament intensiv. Gripa porcină este o boală respiratorie cauzată de virusul H1N1, descoperită iniţial la porci, care provoacă răceli, dureri de gât, tuse şi febră.

Primul focar la oameni a fost identificat în 2009, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Boala a făcut opt victime în Vietnam anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel