Țara unde ar fi zilnic circa 50.000 de infectări cu COVID până la mijlocul lui octombrie
21 sep, 17:54
Specialiștii avertizează că în Marea Britanie, dacă se continuă dublarea infectărilor cu COVID o dată la 7-8 zile, ar putea ajunge la circa 50.000 de noi cazuri înregistrate de la o zi la alta.

Consultantul științific Patrick Vallance, din Marea Britanie, susține că Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi de COVID pe zi dacă se vor dubla numărul de cazuri o dată la 7-8 zile. Aceasta ar însemna creșterea numărului de morți la circa 200  pe zi. Marți se va desfășura o ședință de urgență în urma căreia se așteaptă noi decizii.

”În acest moment, ne gândim că epidemia se dublează la aproximativ 7 zile” a precizat Patrick Vallance, adăugând că ”Dacă, și este un mare dacă, dar dacă continuă neîntrerupt și crește, dublându-se la fiecare 7 zile... dacă va continua, vom ajunge undeva la 50.000 de cazuri pe zi undeva la mijlocul lui octombrie. (...) 50.000 de cazuri pe zi este de așteptat să ducă, o lună mai târziu, deci la mijlocul lui noiembrie, la 200 de decese în plus pe zi”, a mai precizat Vallance. 

Datele recente din UK arată că duminică s-au înregistrat 3.899 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 18 decese. 

Mai multe puteți citi pe DC News.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri