Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aprovizionare, medicamente: departament special la o companie națională
18 iun, 20:37
Aprovizionarea cu medicamente în România s-ar îmbunătăți odată cu înființarea, din acest an, a unui departament special în cadrul companiei naționale Unifarm.
Medicamente

Aprovizionare, medicamente. Un departament special în cadrul companiei naționale Unifarm va fi creat anul acesta cu scopul de a ține legătura directă cu managerii de spitale din fiecare zonă a țării, dar și cu asociațiile de pacienți. Anunțul a fost făcut marți, 18 iunie, de directorul companiei amintite, Adrian Ionel, la prima ediție a Forumului Național al Spitalelor, informează rohealthreview.ro.

Această decizie, adaugă directorul citat, s-a luat întrucât compania dorește să facă o diferență în situația aprovizionării cu medicamente, dar și ca să se monitorieze piața, nevoile pacienților și ale sistemului medical românesc.

Adrian Ionel susține că anumite „hei-rupisme ne costă foarte mult și, ceea ce mult mai trist, uneori ne pot costa viața pacientului". Acesta a enumerat câteva dintre neregulile identificate: probleme de fabricație, sistemul medical nu monitorizează piața și producătorii de medicamente, dar și „interesul comercial al producătorilor pe anumite produse, ieftine ca și costuri, îi fac pe aceștia să se retragă din țară – din păcate cu nerespectarea legii de multe ori", mai arată sursa citată.


Ştiri Recomandate

Tratamentul pentru hepatita C trebuie continuat, finalizați negocierile! Apel APAH-RO
Atacul de la Spitatul de Psihiatrie Săpoca: Starea pacienților, doi au prognostic prost
Sindromul inimii frânte te îmbolnăvește de cancer? Studiu
Bolile de inimă, cinci factori de risc de care habar nu ai
Comentarii