Aprovizionare, medicamente: departament special la o companie națională
18 iun 2019, 20:37

Medicamente
Aprovizionarea cu medicamente în România s-ar îmbunătăți odată cu înființarea, din acest an, a unui departament special în cadrul companiei naționale Unifarm.

Aprovizionare, medicamente. Un departament special în cadrul companiei naționale Unifarm va fi creat anul acesta cu scopul de a ține legătura directă cu managerii de spitale din fiecare zonă a țării, dar și cu asociațiile de pacienți. Anunțul a fost făcut marți, 18 iunie, de directorul companiei amintite, Adrian Ionel, la prima ediție a Forumului Național al Spitalelor, informează rohealthreview.ro.

Această decizie, adaugă directorul citat, s-a luat întrucât compania dorește să facă o diferență în situația aprovizionării cu medicamente, dar și ca să se monitorieze piața, nevoile pacienților și ale sistemului medical românesc.

Adrian Ionel susține că anumite „hei-rupisme ne costă foarte mult și, ceea ce mult mai trist, uneori ne pot costa viața pacientului". Acesta a enumerat câteva dintre neregulile identificate: probleme de fabricație, sistemul medical nu monitorizează piața și producătorii de medicamente, dar și „interesul comercial al producătorilor pe anumite produse, ieftine ca și costuri, îi fac pe aceștia să se retragă din țară – din păcate cu nerespectarea legii de multe ori", mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?