Apelul lui Fauci pentru liderii țărilor unde rata de vaccinare anti-COVID este scăzută

Dr. Anthony Fauci
Medicul american Anthony Fauci a adresta un apel liderilor statelor unde rata de imunizare împotriva COVID este scăzută.

Medicul Anthony Fauci, șeful Institutului american de Alergii și Boli Infecțioase, a adresat un apel liderilor politici unde rata de imunizare este scăzută, anunță CNN. ”Mi-aș dori să văd tot mai mulți dintre liderii din zonele cu nevaccinați cum ies și vorbesc pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze", a afirmat acesta.

În opinia sa, cu datele actuale, COVID se va transforma într-o "pandemie a nevaccinaților", în condițiile în care în 34 de state americane a crescut numărul cazurilor de COVID cu peste 34%. Experții consideră că numărul morților ar putea ajunge la 4.000 pe zi. ”Nu sunt sigur că va fi cel mai defavorabil scenariu, dar nu va fi bine", consideră dr. Fauci.

Un epidemiolog american, Paul Holtom, a lansat un avertisment: în situația în care varianta delta devine prevalentă, se îmbolnăvesc grav tinerii, nu vârstnicii. ”Nu mai putem spune că bătrânii sunt cei care vor muri. Vedem în prezent cum se îmbolnăvesc grav cei tineri”, spune epidemiologul Paul Holtom.

Lucrurile nu stau bine nici în Europa. În Franța s-a adoptat azi legea care impune prezentarea "permisului de sănătate" la intrarea în restaurante, baruri sau la îmbarcarea în trenuri și avioane pentru călătorii pe distanțe lungi, susține CNN. În Grecia s-a interzis accesul nevaccinaților în restaurante, baruri, cafenele și cinematografe și a impus vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale, Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel