Apelul DISPERAT al unui medic: Avem nevoie de protocoale și derogare de COMPETENȚE! „Este inadmisibil!”

FOTO: Facebook Spitalul Colentina
Dr Laura Zarafin, medic ATI la spitalul Colentina din Capitală, atrage atenția că de 5 luni în spitalele COVID medici de alte specializări tratează pacienți cu COVID-19, o boală infecto-contagioasă pentru care nu au protocoale și competențe!

Dr Laura Zarafin, medic ATI la spitalul Colentina din Capitală, face un apel la autoritățile române, pe pagina sa de Facebook, pentru emiterea unor derogări care să le de dreptul medicilor din alte specialități să trateze LEGAL pacienții cu COVID-19.

„Reiau o temă extrem de importantă. Cea a protocoalelor și competențelor. Avem comisii de specialitate și la CMR, și la MS.  Este inadmisibil să nu avem nici o hârtie scrisă, un protocol național eventual, o derogare de competențe care să ne ofere baza legală în care chirurgi, ortopezi, urologi, neurochirurgi, interniști, dermatologi etc ... tratăm peste noapte o boală care nu ține de specialitatea fiecăruia. De cele mai multe ori nici măcar nu există un infecționist care să îndrume activitatea colegilor din alte specialități. Despre medicamentele citite în protocoalele altor țări, ba chiar și în cel elaborat de MS de la noi, nici nu mai vorbim!!! Niciodată nu este prea târziu, chiar dacă asta trebuia făcut de mult timp. Au trecut 5 luni și, deși muncim transpirând ca vitele în echipamente numai bune de purtat pe caniculă și fără aer condiționat, tare îmi este că vom primi plângeri penale”, a arătat dr Laura Zarafin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel