Aparatură medicală de 16 milioane de lei pentru Spitalul din Oradea

Sală de operație
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat sâmbătă, 11 mai, că se va cumpăra aparatură medicală în valoare de 16 milioane de lei la Spitalul Judeţean din Oradea.

„Am fost la Spitalul Judeţean (n. r. din Oradea), pentru a vedea cum decurg lucrările şi am anunţat conducerea spitalului că acea comisie de evaluare, constituită din ordinul ministrului, a aprobat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă suma de 16 milioane de lei, pentru aparatură medicală. De asemenea, s-au mai alocat bani şi pentru Spitalul municipal şi pentru cele din judeţ - Salonta, Ştei, Beiuş, Băile Felix, Marghita. Sume considerabile. Consistente. În plus am avut o discuţie cu managerul spitalului şi vom suplimenta aceste fonduri pentru aparatură medicală în judeţul Bihor, dacă există justificare foarte clară a nevoii de servicii medicale pentru care se achiziţionează echipamente. Acestea sunt veştile bune pe care le-am adus astăzi aici", a declarat ministrul Sorina Pintea, la finalul festivităţii de decernare a Premiilor Mozes Karoly, citată de Agerpres.

Cu cele 16 milioane de lei se vor cumpăra echipamente pentru blocul operator, un CT performant de 180 slice-uri şi ecografe.
Ministrul Sănătăţii a vizitat, de dimineaţă, şantierul pentru extinderea UPU de la Spitalul Judeţean din Oradea, proiect iniţiat în 2015 cu finanţare de la Banca Mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel