Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aparat pentru tratarea litiazelor urinare, achiziționat la Satu Mare
11 oct, 17:42
Un aparat de ultimă generaţie a fost pus în funcţiune vineri, 11 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare.
Salon de spital    FOTO: pexels.com

Aparat, litiaze urinare. Un aparat de ultimă generaţie în valoare de 300.000 de lei a fost pus în funcţiune vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, acesta fiind achiziţionat de către Primăria Satu Mare, informează administraţia locală printr-un comunicat. Potrivit sursei citate, aparatul Laser Holmium, care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive, a fost instalat pe Secţia de Urologie.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a precizat, într-o conferinţă, că sprijinul acordat prin achiziţionarea acestui aparat este deosebit de important pentru pacienţii care erau nevoiţi să plece în alte oraşe sau să aştepte o lună pentru a avea acces la aparatul adus de la Oradea.

"Când vorbim despre sănătate, înţelegem de fapt servicii medicale. Prin urmare, sănătatea trebuie să fie o prioritate şi pentru autorităţile publice, nu doar pentru medici şi specialişti medicali. Achiziţionarea unui aparat de litotriţie laser este un pas important în cadrul eforturilor de dotare a oricărei Secţii de Urologie, dar şi pentru dezvoltarea abordării prin mijloace minim invazive. Utilizarea acestuia este necesară pentru aproximativ 300-400 de pacienţi pe an care erau nevoiţi să aştepte sau să solicite astfel de servicii la unităţile medicale din oraşele vecine. Vom continua să sprijinim sistemul sătmărean de sănătate, activitatea medicilor şi bineînţeles vom continua să facem eforturi pentru a veni în sprijinul sătmărenilor", a declarat primarul Kereskenyi Gabor, potrivit Agerpres.

Din fondurile alocate de Primăria şi Consiliul Local Satu Mare în luna martie 2019 a mai fost achiziţionat un ecograf cardiac doppler care permite atât diagnosticarea, cât şi monitorizarea pacienţilor care au afecţiuni cardiovasculare, investiţie în valoare de 370.000 de lei.


Ştiri Recomandate

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici
Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste
Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent
Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate
Colangita biliară primitivă, dezbatere în direct la DC Medical
Mai multe antibiotice orale, mai mare riscul de Parkinson
Coșmaruri, 7 declanșatoare comune pentru visele urâte
Comentarii