Apa de trandafiri, beneficii pentru întregul corp. Cum să o prepari

apa de trandafiri - FOTO: Freepick@jcomb
Apa de trandafiri este un adevărat elixir pentru organism. Are o serie beneficii interne, dar și externe.

Apa de trandafiri este creată prin distilarea petalelor de trandafir cu abur. Apa de trandafiri este parfumată și este uneori folosită ca un parfum natural ușor ca alternativă la parfumurile umplute cu substanțe chimice.

Apa de trandafiri a fost folosită de mii de ani, inclusiv în Evul Mediu. Se crede că a provenit din ceea ce este acum Iranul. A fost folosită în mod tradițional atât în produsele de înfrumusețare, cât și în produsele alimentare și băuturi. De asemenea, vine cu o mulţime de beneficii potențiale de sănătate, arată Healthline.

Ajută la calmarea iritației pielii

Unul dintre cele mai mari beneficii ale apei de trandafiri este proprietățile sale antiinflamatorii puternice. Aceste proprietăți pot ajuta la tratarea mai multor afecțiuni, atât interne, cât și externe. Aceasta poate ajuta chiar calma iritarea de eczeme sau rozacee.

Vezi și: Mersul, semn al anumitor boli. Poate indica demență sau accident vascular cerebral. Cum ne schimbăm postura odată cu vârsta

Calmează durerile în gât

Medicii prescriu adesea antibiotice pentru dureri în gât, dar poate doriți să încercați și apă de trandafiri. Apa de trandafiri a fost folosită în mod tradițional pentru a calma durerile în gât.

Reduce roșeața pielii

Apa de trandafiri este folosită ca produs de înfrumuseţare de mii de ani, aşa că nu este de mirare că îţi poate îmbunătăţi tenul şi reduce roşeaţa pielii. Proprietățile antibacteriene pot ajuta la reducerea acneei. Proprietățile antiinflamatorii pot reduce roșeața și umflarea pielii.

Ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor

Apa de trandafiri are proprietăți antiseptice puternice, care pot preveni și trata infecțiile. Din acest motiv, apa de trandafiri este adesea inclusă într-o varietate de tratamente naturale și medicinale. Un studiu a constatat chiar că atunci când apa de trandafir a fost utilizată în picăturile de ochi pentru a trata cazurile de conjunctivită, proprietățile sale antiseptice și analgezice au ajutat la tratarea bolii oculare.

Vezi și: Ptoza renală, deplasarea rinichilor. Circa 20% din femei sunt afectate. Cum se manifestă boala

Conține antioxidanți

Petalele de trandafir și uleiul de trandafir conțin o serie de antioxidanți puternici, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării. Un studiu a constatat că acești antioxidanți au avut potențiale efecte inhibitoare de peroxidare a lipidelor. Acest lucru oferă o protecție puternică a celulelor ca rezultat.

Vindecă tăieturi, cicatrici și arsuri

Apa de trandafiri are proprietăți antiseptice și antibacteriene care pot ajuta rănile să se vindece mai repede. Aceste proprietăți pot ajuta la curățarea și combaterea infecției cu tăieturi și arsuri. 

Îmbunătățește starea de spirit

Apa de trandafiri poate avea proprietăți antidepresive și antianxietate puternice. Un studiu a constatat că extractul de petale de trandafir poate relaxa sistemul nervos central la șoareci. Acest lucru a dus la efecte antidepresive și antianxietate.

Vezi și: Seleniul, rol cheie în prelungirea duratei de viaţă. Poate preveni bolile neurodegenerative

Ameliorează durerile de cap

Apa de trandafiri și uleiul esențial de trandafir sunt frecvent utilizate în aromoterapie pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Acest lucru se poate datora efectelor de-stresante. Un studiu a constatat că vaporii de apă de trandafiri pot calma durerile de cap. O altă opțiune este aplicarea unei comprese înmuiate în apă de trandafiri pe cap timp de 45 de minute pentru rezultate pozitive.

Are proprietăți anti-îmbătrânire

Apa de trandafiri se găsește adesea în produsele de înfrumusețare menite să reducă ridurile. Asta pentru că poate avea de fapt efecte anti-îmbătrânire. În plus față de calmarea pielii iritate, aceasta poate reduce apariția ridurilor atunci când este aplicată local, mai notează Healthline.

Vezi și: Testul ceasului, diagnostic pentru Alzheimer. Leca, explicație. Cum știi dacă ai probleme vizibile de memorie: Ia o foaie de hârtie și un creion

Calmează problemele de digestive

În medicina populară, apa de trandafiri a fost folosită pentru a ajuta la digestie și pentru a reduce tulburările digestive. Potrivit unui studiu din 2008, există unele dovezi că apa de trandafiri poate influența pozitiv digestia și poate ameliora tulburările digestive. De asemenea, poate îmbunătăți secreția biliară, ceea ce poate ajuta în continuare digestia.

Puteți cumpăra sau face apă de trandafiri relativ ușor. Puteți să-l aplice pe piele local pe cont propriu, sau se amestecă cu hidratante sau uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos.

Puteți utiliza, de asemenea, apă de trandafiri pentru a face ceai de apă de trandafir sau ceai de petale de trandafir. Acestea îmbunătățesc hidratarea, oferă beneficii pielii, tratează suferința digestivă și calmează o durere în gât.

Vezi și: Pigmentarea pielii, consecință a expunerii la soare. Medic: Poate trăda îmbătrânirea cutanată și se poate asocia cu alte probleme

Cum se poate folosi

Există o serie de moduri diferite în care îl puteți utiliza, inclusiv următoarele:

- Utilizați-l ca un demachiant facial sau toner. Doar clătiți-vă fața cu apă de trandafiri după spălarea cu demachiantul normal.

- Utilizați-l în rețete, cum ar fi ceaiul cu gheață de hibiscus cu apă de trandafiri.

- Creați un spray cu apă de trandafir adăugându-l într-o sticlă de pulverizare. Acest lucru poate scuti de stres. Puteți spray de apă de trandafiri pe încheieturi, față, sau chiar pe pernă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel