Apa cu măr și scorțișoară hidratează și detoxifică organismul. Iată cum se prepară

Apa cu măr și scorțișoară hidratează și detoxifică organismul.Foto: Freepick @KamranAydinov
Apa cu măr și scorțișoară hidratează și detoxifică organismul, de aceea trebuie consumată cât mai des.

Lichidele cu diferite arome hidratează și detoxifică organismul, iar una dintre aceste băuturi  magice este apa cu măr și scorțișoară.

Persoanele care doresc să-și îmbunătățească digestia și să obțină un efect antioxidant mai mare pot consuma apă de măr și scorțișoară.

Ceaiul de ghimbir proaspăt, o soluție miraculoasă împotriva tusei și răcelii

Din fructe și legume poți face o apă aromată excelentă (apă detox). Aceste băuturi, care se prepară într-un mod foarte simplu și rapid, exploatează proprietățile ingredientelor active, conținute în fructe și legume și pot avea, în funcție de modul în care se prepară, diferite efecte: răcoritoare, drenante, detoxifiante.

Apa cu măr și scorțișoară se prepară în felul următor: toarnă un litru de apă rece într-un vas și adaugă 1 baton de scorțișoară și 1 sau 2 mere, ușor zdrobite. Pune apa în frigider pentru minim 4-5 ore (se poate lăsa și mai mult timp în funcție de intensitatea gustului pe care dorești să-l obții). Bea apa, iar mărul poate fi mâncat.

Anghinarea, pansament pentru stomac. Ajută ficatul gras, scade colesterolul, glicemia și cancerul de colon și controlează tensiunea

Apa cu măr și scorțișoară este antioxidantă și digestivă. De fapt, merele conțin antioxidanți, fitosteroli și pectină, o fibră solubilă care favorizează peristaltismul intestinal și reduce nivelul de colesterol din sânge.

Scorțișoara este un puternic antioxidant natural, stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea colesterolului din sânge, are și proprietăți antibacteriene, antiseptice, stimulatoare și digestive.

Sucul de mere și sfeclă, complex de vitamine. Te menține în formă și plin de energie

 

Sucul de mere și sfeclă este considerat a fi foarte hrănitor pentru organism. Este un complex de vitamine necesar pentru această perioadă.

Sucul de mere și sfeclă bogat în vitamina C și antioxidanți, ceea ce îl face un rapel imunitar puternic, mai ales în această perioadă de toamnă. 

Ce conține sfecla

Sfecla roșie este un tip de legumă rădăcinoasă. Sfecla roșie are beneficii nutriționale mari și poate fi o sursă foarte bună de vitamine B și magneziu, printre altele.

Sfecla roșie este plină de vitamine și minerale. Sfecla este o sursă bună de acid folic, vitamina C, mangan și zinc. În plus, sfecla este de asemenea, o sursă excelentă de luteină, zeaxantină și vitamina B-12.

Antioxidanţii sunt compuşi care au capacitatea de a preveni daunele celulare cauzate de inflamație și stresul oxidativ. În plus conține complexul de vitamina B și acid folic, vitamina D și vitamina E. Sucul de sfeclă roșie are un nivel ridicat de polifenoli, despre care se crede că are proprietăți antioxidante.

O sursă bogată de antioxidanți, sfecla este plină de vitamine, minerale și aminoacizi. De asemenea, este bogată în mangan, care ajută la recuperarea mușchilor și țesuturilor, și potasiu, care poate ajuta la sănătatea inimii și chiar la oprirea îmbătrânirii.

Meralgia parestezică, cauze și simptome. Care este legătura cu îmbrăcămintea

Sfecla roșie vă poate ajuta cu îmbunătățirea aspectului pielii și a părului. Produce chiar și umiditate în scalp, ceea ce împiedică părul să se usuce. O sursă bogată de vitamine A, C și K, sfecla conține, de asemenea, potasiu, care ajută la funcția cognitivă și recuperarea musculară, precum și magneziu, care poate ajuta la sănătatea inimii.

Ce conțin merele

Coaja merelor este bogată în vitamine și nutrienți. Acestea sunt o sursă bună de vitamina B, vitamina C, E și K, precum și minerale dietetice cum ar fi fierul, manganul și seleniul. Merele sunt, de asemenea, o bună sursă de fibre dietetice, care ajută la sănătatea digestivă. Fibrele dietetice sunt, de asemenea, cunoscute pentru a preveni bolile de inimă şi creşterea în greutate.

Sucul de mere și sfeclă roșie, beneficii pentru sănătate

Sucul mere și  sfeclă roșie este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le puteți bea. Acesta este ambalat cu vitamine, minerale, și arome naturale cu gust mare. Puteți bea suc de mere și  sfeclă roșie fie fierbinte, fie rece. De asemenea, puteți să-l adăugați la smoothie sau să faceți un dressing de salată de casă cu aromă de oțet, arată Benefits of Fruits.

Sucul de mere și sfeclă roșie stimulează imunitatea. De asemenea, au cantități bune de vitamina C și antioxidanți.

Sucul este plin de antioxidanți, vitamina C și minerale și este, de asemenea, o sursă bună de fibre alimentare și luteină. Nu conține gluten, grăsimi și calorii. Puteți să-l beți fierbinte său rece, cu sau fără zahăr, sau să adăugați câteva legume sau fructe pentru a spori gustul.

Dacă aveți greață sau vărsături, este posibil să aveți o inflamație în corp. Alimentele care conțin diverse substanțe nutritive pot ajuta în acest sens, cum ar fi legumele și fructele.

Sănătatea ochilor, ce să nu faci niciodată. Unele obiceiuri pot duce la orbire

O dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale este cunoscută pentru a îmbunătăți vigilența și memoria, precum și pentru a crește conectivitatea creierului. O dietă bogată în fructe şi legume este, de asemenea, benefică pentru a îmbunătăți funcția creierului, mai notează Benefits of Fruits.

Sucul de sfeclă roșie conține, de asemenea, antioxidanți. Antioxidanții reduc stresul oxidativ, pe care cercetările l-au legat de dezvoltarea cancerului, a afecțiunilor inflamatorii și a bolilor de inimă. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel