Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Apa cu lămâie și rozmarin este o băutură populară în rândul celor care își doresc să își mențină hidratarea și să aducă o notă de aromă proaspătă în apă.
Mai mult, apa cu lămâie și rozmarin este inclusă de multe persoane pe lista băuturilor minune pentru slăbit.
Atât lămâia, cât și rozmarinul au anumite beneficii pentru sănătate, dar trebuie să reții că, pentru a obține rezultate semnificative în reducerea grăsimii de pe burtă sau în pierderea în greutate, este esențial să combini această băutură cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate.
Iată cum poți pregăti apa cu lămâie și rozmarin:
Ingrediente:
- Apă
- 1-2 lămâi (tăiate în felii sau stoarse pentru suc)
- Câteva ramuri de rozmarin proaspăt
Mod de preparare:
- Umple un pahar sau o carafă cu apă
- Adaugă felii de lămâie și ramuri de rozmarin în apă
- Lasă amestecul să se infuzeze timp de cel puțin 15-30 de minute înainte de a bea
- Poți bea apa cu lămâie și rozmarin pe parcursul întregii zile.
Trebuie să vezi: De ce sunt 2 butoane la toaletă. Ce fac, de fapt, butonul mic și butonul mare, atunci când le apeși. Greșeala pe care ai făcut-o când ai tras apa
Apa cu lămâie și rozmarin are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Apa cu lămâie poate adăuga vitamina C și antioxidanți în dieta ta și te poate ajuta să reduci consumul de băuturi zaharoase. De asemenea, poate ajuta la pierderea în greutate, la digestie și la reducerea riscului de cancer.
Beneficiile potențiale ale acestei băuturi includ:
Hidratare: Adăugarea de lămâie și rozmarin poate încuraja consumul mai mare de apă, ajutând la menținerea hidratării.
Gust plăcut: Aromele de lămâie și rozmarin pot face apa mai atrăgătoare pentru a bea.
Antioxidanți: Lămâia conține antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care poate contribui la susținerea sănătății generale.
Digestie: Unele persoane cred că rozmarinul poate ajuta la stimularea digestiei, dar efectele sunt moderate. Pe lângă beneficiile sale de detoxifiere, apa poate ajuta, de asemenea, la digestie, așa că este perfectă pentru a fi băută dimineața sau pe parcursul zilei.
Mai mult, apa cu lămâie și rozmarin este răcoritoare și un plus perfect pentru orice masă.
"Rozmarinul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, calciu și fier. De asemenea, conține antioxidanți și compuși antiinflamatori care pot ajuta la digestie și pot stimula sistemul imunitar.
De asemenea, că face apa cu lămâie mai interesantă, din punct de vedere al aromei și, bineînțeles, crenguțele proaspete de rozmarin arată minunat în apă cu câteva cuburi de gheață și o felie de lămâie", potrivit Magdalenei de la Yumeating.
Printre beneficiile pe care rozmarinul le aduce creierului se numără și:
Proprietăți antioxidante: Rozmarinul conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor corpului împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi.
Îmbunătățirea funcției creierului: Anumite substanțe din rozmarin ar putea avea efecte benefice asupra funcției cognitive și a sănătății creierului. Unele cercetări sugerează că rozmarinul ar putea ajuta la îmbunătățirea concentrării și a memoriei.
Posibile efecte antiinflamatorii: Compusul rosmaric din rozmarin a fost studiat pentru posibilele sale proprietăți antiinflamatorii, care ar putea avea beneficii în gestionarea inflamației cronice.
Sprijin pentru digestie: Rozmarinul poate ajuta la stimularea secreției de bilă, ceea ce poate susține digestia și absorbția nutrienților.
Gestionarea diabetului: Unele studii au sugerat că rozmarinul ar putea avea un impact pozitiv asupra nivelului de glucoză din sânge și asupra sensibilității la insulină la persoanele cu diabet.
Proprietăți antimicrobiene: Uleiul esențial de rozmarin conține substanțe cu proprietăți antimicrobiene, ceea ce îl face util în igiena personală și în protejarea împotriva bacteriilor și fungilor.
Reducerea durerilor musculare: Uleiul de rozmarin poate fi folosit pentru masaj pentru a ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și pentru a calma durerile musculare.
"Da, absolut! Apa cu lămâie este adesea folosită ca detoxifiant natural și există unele dovezi care susțin această afirmație. Lămâia conține vitamina C, care este un antioxidant ce poate ajuta la neutralizarea toxinelor dăunătoare din organism.
De asemenea, conține acid citric, care poate ajuta la stimularea ficatului pentru a produce bilă, care este importantă pentru digestie și detoxifiere. În plus, apa cu lămâie poate ajuta la creșterea producției de urină, care poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Cu toate acestea, este important de reținut că organismul are propriul sistem natural de detoxifiere și există dovezi științifice limitate care să susțină ideea că apa cu lămâie poate îmbunătăți semnificativ acest proces. Consumul de apă cu lămâie poate fi o completare sănătoasă și răcoritoare a dietei dumneavoastră, dar nu trebuie să se bazeze pe ea ca unic mijloc de detoxifiere", potrivit Magdalenei.
"Nu există o cantitate specifică recomandată de apă cu lămâie și rozmarin pe care ar trebui să o beți, deoarece aceasta poate varia în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră individuale.
Cu toate acestea, în general, se recomandă să beți cel puțin 8 căni (64 de uncii sau puțin sub 2 litri) de apă pe zi pentru a vă menține hidratat și pentru a vă menține o sănătate optimă, astfel încât puteți bea în siguranță până la 2 litri de apă cu lămâie și rozmarin pe zi, dacă doriți", a conchis Magdalena.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...